ICT

ict Zeeland en werk

informatie- en communicatietechnologie (ICT) Zeeland

De Kenniswerf Vlissingen is het gebied in rondom HZ University of Applied Sciences (Hogeschool Zeeland) en ROC Zeeland. Innovatieve bedrijven en onderwijs ontmoeten elkaar op de Kenniswerf en werken samen.

Het Edisoncenter maakt deel uit van de Kenniswerf in Vlissingen. Ongeveer 35 bedrijven huren er een kantoor. Vaak zijn het startups in de ict sector.

Yacht Valley Vlissingen is een nieuw bedrijventerrein dat in de Binnenhavens van Vlissingen ligt. Het terrein moet een watersport-servicecentrum worden gericht op duurzaamheid. Locatie is tegenover HZ University of Applied Sciences.

Ben je op zoek naar een opleiding Zeeland? Er is 1 university college in Middelburg en 1 hogeschool in Vlissingen/Middelburg. Scalda heeft mbo opleidingen in Vlissingen, Middelburg, Goes en Terneuzen. Houdt je van ict en zeevaart? Maritiem en Logistiek College De Ruyter is op de boulevard van Vlissingen gevestigd.

E-business Nederland
Emerce maakt ieder jaar een lijst op van de beste e-business bedrijven in Nederland. Het beste (grote) digital marketing bureau is Oogst dat onderdeel is van het van oorsprong Amerikaans adviesbureau Merkle. Voor OHRA Autoverzekeringen werd een SEO campagne opgezet en voor Mazda een dynamische Facebook campagne ontwikkeld. Oogst is ook het online marketing bureau voor de NS, Nationale Postcode Loterij, Beter Bed, Corendon en Air Miles. Andere grote online marketingbureau’s in Nederland zijn Storm Digital, YourZine, Searchresult en OrangeValley.

Full service online marketingbureau
Een full service online marketingbureau doet niet alleen de online marketing voor je maar kan ook uw website ontwerpen, teksten schrijven en de SEO (Search Engine Optimization) verzorgen. Hoeveel het kost het om een website hoog in Google te krijgen? De tarieven hiervoor lopen sterk uiteen. Meestal wordt gevraagd om contact op te nemen wat uw maandelijks budget is. Vaak wordt een pakketprijs aangeboden. Het goedkoopste pakket kost 100-200 euro per maand en het duurste pakket al snel duizenden euro’s. Vaak moet er een minimum periode (3-6 maanden) worden afgenomen en is de betaling vooraf. Reken op ongeveer 60 euro per uur als je een goedkope SEO dienst wilt afnemen. Dit bedrag kan oplopen tot wel 150 euro per uur bij grotere bureau’s.

Online marketing (SEO)
Hoe kom je nu bovenaan te staan in Google? De zoekmachine heeft hiervoor een uiterst geheime formule voor ontwikkeld. Er schijnen 200 factoren te zijn die van invloed zijn op een notering in Google. De belangrijkste factoren zijn links en content. Ook de snelheid van de hosting is tegenwoordig een belangrijke factor geworden. Heb jij ook een website dan kunnen we wellicht links ruilen? Neem in dat geval contact op via de contactpagina. Je kunt natuurlijk ook een marketingbureau in de arm nemen maar die rekenen wel honderden euro’s om wat links te plaatsen.

Hosting
Hostingbedrijven die het goed doen in de Emerce lijst zijn Argeweb, True en Hipex. Zij richten zich vooral op het MKB, ZZP’ers en ondernemingen. Hipex biedt snelle e-commerce hosting voor grote webshops. Belangrijke klanten bij Hipex zijn Babypark, Zitmaxx Wonen en de ANWB. Ben je particulier of heeft een gewone website zonder enorme aantallen bezoekers dan is de hosting van Vimexx een goed alternatief. Neostrada is ook best goed maar heeft de prijzen sterk verhoogd de afgelopen 2 jaar. Hoe weet je of je met een echt hostingbedrijf te maken heeft of met een tussenpersoon (reseller)? Een echt hostingbedrijf heeft eigen servers in een afgesloten datacentrum met support die ook ’s avonds en in het weekend te bereiken is.
Hosting Zeeland
Als je een website op het internet wilt (laten) zetten heeft je twee dingen nodig: een domeinnaam en abonnement voor hosting. Het is niet nodig dat het hostingbedrijf in Zeeland is gevestigd. Als je zich op de Nederlandse markt richt is het verstandig om een Nederlands hostingbedrijf te kiezen staan met een goede klantenservice. De prijs is uiteraard niet onbelangrijk. Er zijn grote prijsverschillen tussen de hostingbedrijven. Vergelijken van hostingpakketten loont zeker de moeite. Als je een naam van een hostingbedrijf intypt in Google dan kun je vaak aan de rechterkant van de zoekpagina zien of er reviews bekend zijn en hoe het bedrijf beoordeeld wordt. Goedkope hosting kost 1 tot 2 euro per maand en is geschikt als je een eenvoudige website heeft die weinig onderhoud nodig heeft. Wel is de klantenservice bij deze goedkope hosting beperkt tot een minimum en is er meer kans op storingen van uw site. Een pakket van 10 euro per maand is een stuk duurder maar doorgaans wel van een betere kwaliteit.

Zeeuwse Innovatieprijs
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van verschillende Zeeuwse instanties waaronder Provincie Zeeland, Kamer van Koophandel en de HZ. Het Zeeuwse bedrijf met de meest aansprekende innovatie mag de prijs in ontvangst nemen. In 2019 won het bedrijf Nemag zowel de juryprijs als de publieksprijs met een innovatieve kolengrijper die de grootste in de wereld is.

Algemeen
Glasvezel Vlissingen 2022
Internet Zeeland
Vacatures ICT Zeeland
Telefonie Zeeland
Overstappen naar Delta
Thuisstudie ict mbo & hbo
Zeeuwse Vereniging voor ICT Belangen (ZVIO)
webshops Zeeland
Glasvezel in Zeeland