Telefonie

Telefoon, internet en televisie

Het Delta alles-in-1 pakket bestaat uit televisie, internet en digitale telefonie. Het onderdeel bellen kan niet los worden gekocht, het maakt deel uit van het alles-in-een pakket. Wanneer men overstapt naar Delta dan is vaste telefonie voortaan een onderdeel van het abonnement. Het Premium Alles-in-1 pakket kost 61,50 euro. Het snelste abonnement is Alles-in-1 Super dat 75,50 euro kost.

Digitale telefonie

Digitale Telefonie is onderdeel van het Alles-in-1 abonnement. De gesprekskosten zijn exclusief. Bellen met andere abonnees van Delta is gratis maar bellen met anderen kost 12 eurocent per minuut. Dat loopt op maandbasis ongemerkt snel op. Daarom biedt Delta twee belbundels aan. De goedkoopste belbundel kost 7,5 euro/maand en hiermee kun je ’s avonds en in het weekend gratis bellen. De tweede belbundel kost 11,75 euro per maand en hiermee kun je ook overdag en doordeweeks bellen naar vaste- en mobiele nummers in Nederland.

Buitenland bellen bij Delta

Het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk of het bij Delta mogelijk is om met een goedkoop 900 nummer naar het buitenland te bellen. Ik ben geneigd te zeggen dat dit niet kan. Met de opkomst van Whatsapp en Wechat kun je tegenwoordig gratis (video)bellen naar het buitenland. Daarmee is vaak het probleem verholpen. Zou je echter bellen naar het buitenland met je Delta vaste telefoon dan moet je goed controleren wat de tarieven zijn. Zonder tussenkomst van een goedkoop 0900 nummer kunnen die tarieven naar het buitenland namelijk flink oplopen. Bellen naar een vaste verbinding in België, Duitsland, Frankrijk en Spanje kost 4 cent per minuut. Dat valt mee maar bellen naar een mobiel nummer in het buitenland is bij Delta fors duurder. Naar een mobiel nummer in België kost 34 eurocent/minuut en bellen naar een mobiel nummer in Duitsland is 51 eurocent.

Zakelijk bellen

Delta heeft twee abonnementen zakelijk bellen. Het goedkoopste abonnement kost 9.95 euro en is bedoeld voor de mobiel. Zakelijk vast bellen kost 13,50 per maand. Met beide abonnementen kan men onbeperkt in Nederland bellen. Voor de mobiel zijn er een aantal belbundels. Onbeperkt XL met onbeperkt bellen + 20 GB internetten kost 45 euro per maand. Voor grote bedrijven heeft Delta een aantal diensten in de cloud. Een voorbeeld hiervan is een schaalbare telefooncentrale die meegroeit met de grootte van het bedrijf. Ook KPN biedt internetbellen aan (Voice over IP – afgekort VOIP). De kwaliteit van KPN is bekend maar in Zeeland heeft alleen Delta een eigen glasvezelnetwerk.

Telefoonwinkels

KPN heeft 4 telefoonwinkels in Zeeland: Middelburg, Terneuzen en Goes (2 winkels). Vodafone heeft ook 4 winkels in Vlissingen, Middelburg, Terneuzen en Goes. T-Mobile zit in Vlissingen, Middelburg en Goes. Een bekende mobiel reparatie shop in Middelburg is schuin tegenover de winkel van KPN.

Zeeland energie & internet

Overstappen naar Delta
Internet Zeeland
Delta televisie
Energie vergelijken