Televisie

omroep zeeland

Omroep Zeeland is het regionale televisiebedrijf van de provincie Zeeland. De omroep werd in 1988 opgericht en is gevestigd in de Kanaalstraat in Oost-Souburg (gemeente Vlissingen). Er werken ongeveer 100 medewerkers.

Bereik Omroep Zeeland

Volgens de bereikcijfers van Omroep Zeeland trekt het station 86% van de Zeeuwse bevolking. Dit kan een bezoek zijn aan de televisie, radio, website of de social media. De meeste bezoekers hebben een leeftijd tussen de 31 en 59 jaar. Volgens Omroep Zeeland is de omroep voor veel Zeeuwen de belangrijkste informatiebron. Ik bezoek de televisie ook regelmatig (paar keer per week) maar dat is meer omdat ik aan het zappen ben. Ik sta er van te kijken dat de omroep gezien wordt als de primaire informatiebron. In 2013 bleek uit onderzoek dat kijkers gemiddeld 90 minuten per week naar Omroep Zeeland keken. De meeste kijkers keken tussen 18:00 en 20:00 uur.

Televisie abonnement Delta

De meerderheid van de Zeeuwse huishoudens is abonnee van Delta/Zeelandnet. Degenen zonder internet kiezen veelal voor het televisie basispakket. Dit pakket bevat 60 digitale televisiestations en kost 21 euro. De rekening van het basispakket zit inbegrepen in de energienota. Kiest men voor het alles-in-1 pakket dan wordt er 21 euro in mindering gebracht op de energie. De meeste klanten kiezen voor het Premium alles-in-1 dat 62 euro kost. De (beloofde) snelheid van het internet in dit Premium pakket is 150 Mbit/sec.

Delta televisie kijken

Een abonnement voor alle televisies en mobiel kijken op je mobiel. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek dat televisie van Delta weinig storingen kent. Heb je geen Smart TV dan is een dongle een uitkomst. Met dit stukje hardware kun je prima Youtube en Netflix op je televisie kijken. De kosten van een Chromecast dongle zijn 39 euro. Via een app kun je ook televisie kijken op je mobiel en tablet. De Delta televisie app schijnt erg slecht te werken. Van de 1418 reviews in de Play Store zijn er 858 reviews met 1 ster! Deze reviews dateren echter van 2017 (en ouder). Ik heb zelf ook de Delta app op mijn mobiel en ik ben er tevreden over.

Zeeland energie & internet

Internetprovider Zeeland
Overstappen naar Delta energie
Telefonie Zeeland
Energie vergelijken