Internet

Snel internet Delta 1 GB per seconde
Zeelandnet/Delta is de grootste internetprovider in de provincie Zeeland. Er werken ongeveer 370 medewerkers. Het bedrijf werd in 2016 verkocht aan het Zweedse investeringsbedrijf EQT Infrastructure. Delta introduceerde november 2018 snel internet (met de gewone kabel) van 1 GB per seconde (per kabel) en was hiermee de eerste provider in Nederland. Een alles-in-een pakket van 1 GB per seconde kostte destijds 125 euro per maand. De snelheden van de andere alles-in-1 pakketten zijn 400 MB per seconde, 200 Mb (55 euro) en het Basispakket van 100 Mb (48 euro).

Glasvezel internet

Reggefiber is het grootste glasvezelnetwerk van Nederland en is 100% eigendom van KPN. Andere internetproviders mogen ook gebruik maken van dit snelle netwerk. Reggefiber rolt geleidelijk het glasvezelnetwerk uit over het land maar heeft geen plannen voor Zeeland omdat de provincie dunbevolkt is. Internetprovider Zeelandnet heeft zijn eigen glasvezelnetwerk in Zeeland en hoeft dit niet te delen met concurrenten. Zodoende kunnen inwoners van Zeeland geen glasvezel internet kiezen van XS4all of KPN. Andere internetproviders in Zeeland bieden wel een snelle ADSL verbinding aan. Die hoeft qua snelheid niet langzamer te zijn dan glasvezel.
Glasvezel Vlissingen 2022

Consumentenbond Alles-in-1 vergelijken

Het onderzoek van de Consumentenbond vindt ieder kwartaal plaats en komt tot stand door de medewerking van 10.000 consumenten. In het eerste kwartaal van 2018 kreeg internetprovider XS4ALL glasvezel de beste totaalscore. Het bedrijf kreeg een gemiddelde testscore van 8.3. XS4ALL scoorde ook prima met zijn ADSL verbinding (7.9). Delta deed het best goed met een testscore van 7.8. Bij alle providers was de kwaliteit van de televisie het zwakste onderdeel. Caiway Glasvezel kwam gemiddeld het slechtst uit de bus (6.8). Bij hun heb je als klant meer kans op storingen. Ziggo kabel eindigde op plek 10 (testscore 7.1) voor Tele2 DSL (7.0) en Caiway Glasvezel (6.8).

De klanten waren over het algemeen meer positief over hun providers dan de gemiddelde testscore. XS4ALL glasvezel kreeg een 8.9 van zijn klanten als aanbieder en XS4ALL ADSL scoorde een 8.7. De klanten van Delta gaven het bedrijf een 8.4 als rapportcijfer. Caiwai glasvezel kreeg het laagste cijfer van zijn klanten (6.3). De klantenservice van Caiway scoorde wel het hoogste cijfer van iedereen (8.1).

Kieszeker

Kieszeker.nl vergelijkt internet providers in Zeeland. Bekende bedrijven die snel internet, TV en bellen in Zeeland aanbieden zijn Tele2, OnlineNL, Budget Alles in Eeen en KPN.

Televisie, internet en energie in Zeeland

Internetprovider ZeelandTelevisie in ZeelandTelefonie in ZeelandOverstappen naar Delta energieEnergie vergelijkenwebshops Zeeland, Amazon Nederland, informatie- en communicatietechnologie (ICT) Zeeland