Glasvezel Vlissingen

By | 13 januari 2022


Deltafiber is in april 2021 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Vlissingen. Een maand geleden waren ze in Oost-Souburg bezig met de aanleg in de straten. Hiervoor werd de stoep opengebroken en de zelfde dag weer gedicht. De aanleg in Vlissingen zal meer dan 100 km lang zijn. Ook KPN zal in 2022 een glasvezelnetwerk gaan aanleggen in Vlissingen. Delta en KPN konden geen overeenstemming met elkaar bereiken om het samen te doen. De aanleg van de glasvezelkabel tot in huis is gratis.


Deze week waren de mannen terug om een aanleg te realiseren van de openbare stoep naar onze buitenmuur. Van de twee huizenblokken bleek lang niet iedereen een glasvezelkabel te willen. Ik denk dat minder dan de helft een kabel liet aanleggen. Kennelijk zijn veel mensen tevreden met de huidige kabelverbinding of zitten ze bij een andere internetprovider. Op de foto de tuinboor waarmee een kabelverbinding geboord wordt door de tuin. Het glasvezelnetwerk in Oost-Souburg, Vlissingen Midden Oost en Vlissingen Midden West wordt aangelegd door aannemersbedrijf VolkerWessels Telecom. Aannemer SPIE doet de aanleg in Noord Vlissingen en Centrum-Noord.


Met een sterke luchtcompressor gaat de tuinboor van de straatkant door de grond naar het huis. De diepte is iets meer als een halve meter. In de tuin zelf (bij de buitenmuur) moet ook een gat gegraven worden ter grootte van een stoeptegel. Ik vraag me wel af hoe ze dit doen bij een sierterras met grote tegels? De aansluiting gaat naar de meterkast of naar de plek waar de tv/internet het huis binnenkomt. Er komt later nog een keer een medewerker langs om de aansluiting naar binnen te maken. Daarna zou het tot 12 weken duren voordat de aansluiting bruikbaar is. In de tussentijd kan men een glasvezel abonnement afsluiten. Waarschijnlijk krijgt men dan een andere router.

Glasvezel prijzen

Klanten van Delta kunnen straks kiezen uit 150, 1000(1 Gig) of 8000 Mbps. KPN heeft abonnementen met 50, 100, 200 en 1000 Mbps. De instapprijzen voor 1 Gig liggen bij beide providers rond de 50 euro per maand. De totale prijs wordt vooral bepaald door de extra toevoegingen zoals extra tv-kanalen, Film 1, Ziggo Sport, (vaste) telefoon en veiligheid.

KPN
KPN heeft in 2021 ruim 400.000 huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk. Ongeveer 40% van het aantal huishoudens in Nederland is aangesloten op het KPN glasvezel netwerk. Het doel is om dit in 2026 te verhogen tot 80%. KPN werkt samen met een aantal netwerkbedrijven die de fysieke aanleg in de steden voor hun rekening nemen. Een zo’n netwerkbedrijf is Glaspoort dat een joint venture is van KPN en APG (de pensioenuitvoerder van ABP).

Zeeland energie & internet

Energie vergelijken

Tags: overstappen, Delta, Zeelandnet, internet, alles-in-1 pakket, alles-in-een, glasvezel, televisie, tv, laadpalen Zeeland