Pizza automaat Vlissingen

By | 24 februari 2022


De pizza automaat Vlissingen is te vinden op het terrein van bergingsbedrijf Kuzee in Ritthem. Dit is aan de rand van Oost-Souburg bij het viaduct waar een op- en afrit is naar de autosnelweg A58. Op het terrein staat een autowasstraat en benzinepompen. Naast de pizza automaat staan 3 grote wasmachines waar men voor 3, 5 of 10 euro de was kan laten doen.

Met de hand gemaakt
De bedenker van de automaten is een Belgische pizzabakker. Er is een filmpje op het internet waarin een pizza vers wordt gemaakt in een machine (water en deeg mengen) en daarna gebakken. Deze automaat schijnt in Den Haag te staan. De pizza’s in Vlissingen worden met de hand gemaakt in BelgiĆ« en daarna in de automaat gestopt. Het afbakken in de machine duurt 3 tot 5 minuten. Er zijn verschillende smaken waaruit men kan kiezen. Op de automaat in Vlissingen zag ik niet zo snel prijzen staan maar op de website van de pizzabakker (Pizzazoid) staat dat de goedkoopste pizza Margherita 8,90 euro kost. Pepperoni is 11,90, Kebabza 12,40, Quattro Formaggi 12,40 en de Chicken BBQ is 12,70 euro.


De pizza automaat is een behoorlijk succes. Vooral mensen die een nachtdienst gedraaid hebben en naar huis keren schijnen een pizzaatje te kopen. Ook in Middelburg, Goes en Terneuzen zullen straks automaten komen. Dat het druk is merkte ik zelf toen ik wat foto’s en een videootje wilde maken. Bijna iedere keer als ik er was stond er wel iemand met de was of was er een auto geparkeerd voor de automaat.

Restaurants & uit eten

Fast food boulevard Goes
Middelburg Winterstad 2021
Markthal Rotterdam