Nieuwbouw Ravesteynplein Vlissingen

By | 5 maart 2022

Nieuwbouw Ravesteynplein Vlissingen
De nieuwbouw aan het Ravesteynplein Vlissingen is bijna gereed. De nieuwe sociale huurwoningen zien er goed uit. Volgens de planning zullen de laatste appartementen in de Arbeidstraat medio 2022 opgeleverd worden. In totaal zijn er 54 eengezinswoningen en 54 appartementen. Er zijn ook 19 herenhuizen opgeleverd en deze koopwoningen staan aan de Schuitvaartgracht. Alle huizen zijn (uiteraard) al verhuurd door woningstichting L’Escaut Woonservice die de opdrachtgever was van het nieuwbouwproject.

Nieuwbouw Vlissingen aan Nieuwe Bonedijkelaan
De nieuwbouw aan de Nieuwe Bonedijkelaan omvat 20 grote eengezinswoningen. Twee opvallende gebouwen op 100 meter zijn de Harlekijn en scholencomplex De Combinatie. Naar het gemeentehuis en het Adrz ziekenhuis is zo’n 5 minuten lopen.

de eerste mensen wonen in huizen van Ravesteijnplein
De eerste mensen kregen eind november 2021 de sleutels van hun nieuwe woning uitgereikt. Er is een buitenring en een binnenring aan woningen. Op de achtergrond de appartementen aan de Hogeweg (van de buitenring) die uitkijken op De Combinatie. In de binnenring bevinden zich 34 kleine(re) eengezinswoningen.

schuurtjes van huizen Ravesteynplein Vlissingen
Om toch zoveel mogelijk eengezinswoningen te bouwen is de ruimte tussen de huizenblokken wel wat beperkt. Deze kleinere eengezinswoningen zijn erg geschikt voor kleine huishoudens. De zonnepanelen en goede isolatie zullen de energierekening ten goede komen.

Nieuwbouw Vlissingen

Scheldekwartier Vlissingen (nieuw maritiem stadsdeel)
Broederband, de Vesting en de Hofjes (Scheldekwartier Vlissingen)
Claverveld Souburg (koopwoningen)
Souburg Noord (koopwoningen)