Ziekenhuis Vlissingen

Vlissingen ziekenhuis ADRZ
Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft 4 vestigingen in Zeeland: Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee. De hoofdvestiging is in Goes. Het ziekenhuis van Vlissingen (foto boven) werd helemaal gerenoveerd. Een groot gedeelte van het oude ziekenhuis werd gesloten en/of verbouwd. In het gebouw wat er nu staat kunnen bezoekers terecht voor planbare zorg en voor afspraken bij de meeste specialismen. Er is geen Spoedeisende Hulp afdeling meer in Vlissingen. Naast de hoofdingang van het ziekenhuis is een apotheek en de huisartsenpost Walcheren (HAP). Deze huisartsenpost zal in 2019 verhuizen naar nieuwbouw in Middelburg aan de N57. Op zijn nieuwe plek is de HAP beter te bereiken voor bewoners van de gemeente Veere.
Vlissingen ziekenhuis

In maart 2017 werd het nieuwe ADRZ Vlissingen heropend. Omdat er geld bezuinigd moest worden werd besloten de zorg te concentreren in een groot ziekenhuis in Goes. Dit riep veel weerstand op bij de bewoners op Walcheren (Vlissingen, Middelburg) omdat de reisafstand aanzienlijk langer werd. Hoe moesten ouderen voortaan naar Goes. Aanvankelijk leek nieuwbouw in de wijk Mortiere in Middelburg de oplossing maar dit bleek te duur uit te vallen. Via een crowdfunding actie werd daarna geld verzameld om het bestaande ziekenhuis in Vlissingen te renoveren. De renovatie startte in februari 2016 en de heropening was in maart 2017. Goes blijft de hoofdlocatie waar alle specialismen van Zeeland te vinden zijn.

Renovatie

aanmelden in centrale hal ADRZ Vlissingen
Het ziekenhuis Vlissingen is grondig gerenoveerd. Op de begane grond staan machines waar bezoekers zich kunnen aanmelden met hun ID-kaart en een nummer krijgen voor het bezoek bij de dagzorg of arts. De vernieuwde wachtruimtes hebben Zeeuwse namen gekregen zoals Oosterschelde, Westerschelde, Veerse Meer en Grevelingen. Er zijn 20 ziekenhuiskamers waar patienten doordeweeks kunnen verblijven. Het zijn eenpersoonskamers met een ingebouwde douche en toilet.

Dialyse

Per 1 november 2018 wordt de dialyselocatie in het ziekenhuis van Vlissingen gesloten. Patiënten die voor een dialysebehandeling langskomen moeten voortaan naar het ziekenhuis in Goes. De reden is een combinatie van verschillende factoren. Er is te weinig gespecialiseerd personeel en er moet geïnvesteerd worden in nieuwe apparatuur. Een concentratie in een ziekenhuis is dan beter.

MRI scan

Tijdens de Open Dag in 2018 hebben we een bezoek gebracht aan het ADRZ in Vlissingen. Men kan in Vlissingen terecht voor röntgenonderzoek, CT-scan en MRI-scan. Deze afdeling is op de begane grond dichtbij de centrale hal.
MRI scan Vlissingen
zorg in de gemeente Vlissingen

huisartsenpost Oost-Souburg, woonzorgcentrum Theo van Doesburg, zorgcentrum Scheldehof, verpleeghuis Oost-Souburg