Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

woonzorgcentrum Theo Doesburg in Vlissingen

Woonzorgcentrum Theo van Doesburg ligt in het centrum van Vlissingen dichtbij het stadhuis. Het gebouw is vernoemd naar een bekende kunstenaar. Vroeger was hier de HBS en Scholengemeenschap Scheldemond gevestigd. Tegenwoordig is het een kunstcentrum. De meeste woningen zijn in de Doctor Ottestraat te vinden. Hier staat ook de voormalig St. Petruskerk die tot een woonhotel is omgebouwd. Er zijn ook een aantal woningen in de Paul Krugerstraat. Naar het Scheldeplein is ongeveer 10 minuten lopen.

Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

De 48 appartementen zijn in een kring gebouwd achter het hoofdgebouw aan de Brouwenaarstraat De gebouwen zijn drie verdiepingen hoog en beschikken over een ruime lift. De binnenplaats is geheel overdekt en heeft een doorzichtig dak. In de gezellige binnentuin met terras zijn zitjes opgesteld. In de middag is het mogelijk om samen met andere bewoners te eten in de recreatiezaal. Tevens is er een maaltijdenservice die het eten aan huis bezorgt.

binnentuin van het woonzorgcentrum
Faciliteiten
Ieder appartement heeft een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een logeerkamer. Ook heeft iedereen een balkon of een stukje tuin. Bewoners wonen zelfstandig in het woonzorgcentrum maar kunnen wel een beroep doen op zorg. In iedere woning is een alarmeringssysteem aanwezig. In de centrale hal is een receptie waar meestal iemand aanwezig is. Ook kan men een beroep doen aan zorg aan huis. Thuiszorg medewerkers kunnen helpen bij medische handelingen en zaken als aankleden. Heeft u moeite met het huishouden? Dan kan een huishoudster langs komen die door de zorg is ingeschakeld.

Dagbesteding
De dagbesteding is niet in elk woonzorgcentrum. WVO Zorg heeft 6 woonzorg centra op Walcheren. In Ter Reede kan men 7 dagen per week terecht voor activiteiten. In Nieuw Bachtenpoorte in Souburg is er een dagbesteding op maandag, donderdag en vrijdag.

Huurprijs van de appartementen
De huurprijs van de appartementen is moeilijk te vinden. Ik heb wel de huurprijs gevonden van de appartementen in het vernieuwde Scheldehof. Er zijn 10 verschillende type appartementen in Scheldehof. Zes typen liggen boven de huursubsidie grens. Ik vermoed dat de appartementen van Woonzorgcentrum Theo van Doesburg onder de huursubsidie grens leggen maar weet dit niet zeker. In 2018 was de huursubsidie grens €710,68. Dit is de kale huur vermeerderd met servicekosten. Jongeren tot 23 jaar kunnen in aanmerking komen voor huursubsidie als de huur niet hoger is dan €417.

Verzekering

Energie vergelijken
Zorgverzekering vergelijken

Gezondheid algemeen
Ouderenzorg Vlissingen & Oost-Souburg, Scheldehof Vlissingen, Fitness Vlissingen en Middelburg, Zorgverzekering Zeeland, apotheek info, kalknagels