Mortiere Middelburg

By | 7 december 2015

mortiere middelburg woonwijk

woonwijk Mortiere

De woonwijk Mortiere is een nieuwbouw wijk aan de rand van Middelburg. In de wijk staan veel vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers maar ook drie-onder-een-kappers en rijtjes woningen. Alle huizen zijn in de dertiger jaren stijl.

ZEP Middelburg

Direct tegenover woonwijk de Mortiere ligt ZEP Middelburg. Het entertainmentpark bestaat uit een aantal moderne gebouwen die felgeel van kleur zijn en een fel contrast vormen met de omgeving. De grootste attractie van het ZEP was het Nationale Voetbalmuseum. De aantallen bezoekers vielen zodanig tegen dat het museum zijn deuren sloot. Het is uiteindelijk verhuisd naar het voetbalstadion van RBC in Roosendaal. Voor de kinderen is er nog wel attractiepark Mini Mundi dat een grote binnenspeeltuin heeft en wat kermis attracties buiten. Ook zijn er schaalmodellen te zien van bekende gebouwen in Zeeland en Nederland (vroeger heette dit ‘Miniatuur Walcheren’). De grootste ‘attractie’ op het ZEP is restaurant Tafelen waar gasten in buffet-style kunnen eten en drinken tegen een vaste prijs. Verder is er een vestiging van fitnessschool Basic-Fit en Fit for All en een grote speelgoedwinkel van Toys XL.

Van der Valk Hotel Middelburg

Aan de rand van woonwijk Mortiere staat het 4 sterren Van der Valk Hotel. Het is de grootste accommodatie van Middelburg. De kamers zijn modern en ruim met veel faciliteiten. De golfbaan van Middelburg ligt direct achter het hotel. Het is ongeveer 500 meter naar het ZEP.

Golfbaan

woonwijk mortiere met de golfbaan
Golfbaan de Zeeuwsche ligt tussen de A58 autosnelweg en woonwijk de Mortiere. De baan heeft 9 holes. Ook is er een Par-3 baan waar beginners kunnen oefenen. Golfbaanarchitect Bruno Steensels ontwierp beide banen.

Woonboulevard Mortiere

Op ruim een kilometer van woonwijk Mortiere (aan de overkant van de provinciale autoweg) ligt Woonboulevard Mortiere. Een aantal bedrijven op het terrein zijn: Mediamarkt, Groenrijk, Karwei, Praxis, Kwantum, Poppeliers, Jysk, Leen Bakker, Blokker Tuin, Bruynzeel Keukens en Pronto. De boulevard is 7 dagen per week open.

McDonalds & hotel

Direct achter de woonboulevard is een McDonald’s restaurant. Het is het enige McDonalds restaurant op Walcheren. Ervoor ligt het 3 sterren Hotel Middelburg. Het heeft goede reviews en voordelige prijzen. Naast de McDonald’s is een tankstation. Naar het centrum van Middelburg is ongeveer 2 kilometer.

Citytrip Middelburg

Boutique Hotel The Roosevelt
Luxe hotels Zeeland
Strandhotels ZeelandGeef een reactie