ZEP Middelburg

By | 7 december 2015

zep middelburg met van der valk hotel
Het ZEP (Zeeuws Evenementen Podium) is een vrijetijdspark met attracties, winkels, restaurants en een ROC school. In het midden van het park is een parkeerplaats voor 700 auto’s met ernaast een geldmachine. De hoofd attracties waren de Voetbal Experience, het La Place restaurant en het Mini Mundi pretpark. Anno 2018 is er echter geen voetbalmuseum meer (trok onvoldoende bezoekers) en in het kielzog ervan verdween ook de La Place naar Woonboulevard Mortiere. De huidige attracties zijn: Glow Golf, pretpark Mini Mundi, speelgoedwinkel Toys XL, Basic-Fit, Fit for All, all you can eat restaurant Tafelen en fastfood restaurant Kentucky Fried Chicken.Voetbal Experience

De Voetbal Experience was de grote publiekstrekker op het ZEP. Het initiatief voor het museum kwam van de bekende Nederlandse sportjournalisten: Hugo Borst, Johan Derksen, Jaap de Groot en Matty Verkamman. Ze wilden een Nationaal Voetbalmuseum maken over de geschiedenis van het Nederlands elftal. Binnen het museum waren veel zaken tentoongesteld zoals foto’s, shirts en films van het Nederlands elftal. Ook waren er interactieve games en spellen. Het voetbalmuseum trok helaas te weinig bezoekers en werd verhuisd naar het voetbalstadion van RBC Roosendaal.

vrijetijdspark zep middelburg

All you can eat restaurant

Nadat restaurant La Place er mee stopte is buffetrestaurant ‘Tafelen’ er voor in de plaats gekomen. Dit all you can eat restaurant is de grootste attractie geworden op het ZEP park. Reserveren is zeker aanbevolen. Een van de redenen waarom gasten hier graag naar toe gaan is dat mensen die jarig zijn er gratis mogen eten. Ook is er een groot aanbod aan dranken waaronder flesjes Belgische bier. Er is wel een limiet van 2 uur eten. Wil je langer blijven dan moet je tijd bijkopen.

Fitness

Er zijn twee grote sportscholen op het ZEP: Basic-Fit en Fit for All.

Hotel op ZEP

Het Van der Valk Hotel ligt direct achter het ZEP terrein in de buurt van de A58 autosnelweg. Het vier sterren hotel heeft 120 moderne en luxe kamers. Vanuit het hotel zijn de stranden en attracties op Walcheren snel te bereiken.

Locatie

Het ZEP ligt zo’n 3km buiten het centrum van Middelburg dichtbij autosnelweg A58. Er tegenover ligt de woonwijk Mortiere. Ongeveer 1 kilometer van het ZEP ligt de Woonboulevard Mortiere. Op het terrein zijn bekende winkels als Mediamarkt, Groenrijk en een La Place restaurant.

Geef een reactie