Verwerijstraat Middelburg

By | 6 december 2015


De Verwerijstraat is een straat tussen de Oostkerk en het Stadspark Molenwater.

Zeeuwse Concertzaal

De concertzaal heeft een capaciteit van 372 mensen en programmeert ongeveer 70 concerten per jaar. De voorkant van het gebouw is tamelijk klein; de concertzaal is erachter gelegen en valt niet op als je door de straat wandelt. Het huidige pand werd in 1896 aangekocht nadat men een andere ruimte in de abdij moest verlaten. De gemeente Middelburg werd in 1945 eigenaar van het gebouw. In 2007 is er een grondige verbouwing gedaan. Een van de veranderingen was de verplaatsing van de hoofdingang in de Singelstraat naar de Verwerijstraat. De Stichting Zeeuwse Concertzaal nam voortaan de exploitatie voor haar rekening. Tickets voor concerten kunnen vaak telefonisch of online gereserveerd worden.
Middelburgs Minitheater

De Vereniging Middelburgs Theater is gevestigd op Verwerijstraat 53 . In 1985 kreeg de vereniging van de gemeente de beschikking over een oud gymnastieklokaal in de Verwerijstraat. Na een grote verbouwing werd het lokaal omgebouwd tot het huidige minitheater. In 2003 werd een foyer bijgebouwd en in 2006 kon men het theater kopen van de gemeente. De Vereniging Middelburgs Theater verzorgt gemiddeld drie eigen producties in het Minitheater. Elke productie is goed voor 10-12 voorstellingen. In de zaal kunnen 84 bezoekers plaats nemen. De zaal is rolstoelvriendelijk. Tickets kunnen online besteld worden. Er kunnen geen vaste stoelen gereserveerd worden.

Glazenkast

pakhuis De GlazenKast in Middelburg
In de Verwerijstraat is het oude pakhuis De GlazenKast (1651). Sinds 2009 is er op de benedenverdieping een museum voor moderne kunst. Zeeuwse kunstenaars hebben tekeningen, video’s, foto,s, sculptures en gedichten gemaakt. Het museum was open van donderdag t/m zondag. Het museum heeft vermoedelijk zijn deuren gesloten.

Middelburg

Mortiere WoonboulevardMiddelburg hotelsKunst in MiddelburgRijksmonumenten Middelburgwinkelen in Middelburg
Geef een reactie