Fiets opladen Middelburg

By | 7 december 2015

fiets opladen middelburg zeeland
Men kan de elektrische fiets opladen in Middelburg op de volgende plaatsen:

Damplein: achter de snackbar schuin tegenover de Gistpoort (bij de abdij) is een fietsparkeerplaats met ruimte voor 100 fietsen. De twee oplaadpalen van Ecotap kunnen 4 elektrische fietsen opladen. Het gebruik ervan is gratis.
– Bowlingcentrum de Kruitmolen
– Jazz Eetcafe Desafinado: Koorkerkstraat 1

goedkoop fiets huren bij NS

Het is wel mogelijk om op het treinstation een fiets te huren. Als je regelmatig een fiets wilt huren dan is de OV-fiets een goed keus. Je hoeft geen borg te betalen en de huurprijs van de fiets is een stuk lager als bij een gewone huurfiets. Het OV-fietsabonnement wordt gekoppeld aan de OV-chipkaart. De verhuur is op zowel bemande stallingen als bij zelfservice locaties. Men kan de OV-fiets vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein ophalen of terugbrengen.

In Middelburg is de OV-fiets alleen verkrijgbaar bij de zelfservice stalling. In Vlissingen alleen bij de bemande stalling op het station. De stalling in Vlissingen gaat om 19.00 uur dicht maar er kan een afspraak gemaakt worden dat de fiets na dit tijdstip ingeleverd mag worden. In Goes kan men terecht voor een OV-fiets bij zowel de bemande- als de selfservice stalling.

leenfietsen op treinstation

Leenfietsen & deelfiets

Middelburg had een grootschalig project in 2011/2012 met gratis leenfietsen van het bedrijf Callock. De witte fietsen konden op verschillende plekken in de stad geleend worden. Er waren plekken bij het treinstation, de jachthaven en op het Damplein. Augustus 2012 waren de speciale fietsenklemmen echter verdwenen op het Damplein. Hiervoor in de plaats zijn oplaadpunten gekomen voor elektrische fietsen op het Damplein. Het leenfiets project is inmiddels verdwenen omdat er geen subsidie meer werd verleend. De gemeente en provincie wilden alleen subsidie blijven geven als ook het bedrijfsleven mee zou doen in het project. Callock wist kennelijk geen bedrijven te vinden die in het project van de leenfietsen wilden stappen. Er is in 2020 wel een ander project gestart van deelfietsen huren.

Elektrische auto

Wat een stuk beter geregeld is zijn de publieke oplaadpunten voor het opladen van een elektrische auto. Middelburg doet het goed in vergelijking met andere Zeeuwse gemeentes. Er zijn diverse oplaadpalen in het centrum van de stad. Ook langs de kust van Walcheren staan op parkeerterreinen een aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dit is een overzicht van publieke laadpalen.
Middelburg

Mortiere WoonboulevardMiddelburg hotelsKunst in MiddelburgRijksmonumenten Middelburgwinkelen in MiddelburgGeef een reactie