Middelburg Winterstad 2021

By | 21 november 2021


Middelburg Winterstad 2021 zal worden gehouden van 1 december 2021 tot 20 januari 2022. Tenminste als de coronacrisis geen roet in het eten gaat gooien. De winterterrassen bij het Marktcafé waren al opgebouwd op 9 november. Bij een bezoek aan een van de blokhutten of wintertent moet men een QR-code kunnen overleggen. De cafés en restaurants zijn tot 17.00 uur geopend. De blokhutten bij het Marktcafé zijn aan de voorkant open. Er staan op het terras een aantal branders.


De wintertent op het Tympaanplein werd tijdens ons bezoek aan de binnenstad van Middelburg net opgebouwd. In de wintertent zijn verschillende terrassen van de cafés aan het Tympaanplein. Het terras bij SeventySeven is wederom in retro stijl. Volgens de ING zijn pinbetalingen bij de horeca behoorlijk teruggelopen (20%) nadat een QR-code verplicht is gesteld voor binnen en buitenterrassen.


Wij zijn doordeweeks twee keer langs geweest in de grote wintertent en toen was het binnen rustig. Veel bezoekers van Winterstad lijken liever in een open tent te zitten waar uiteraard de ventilatie veel beter is.


Op de Pottenmarkt staat een flinke blokhut met grote ramen. Ook Café de Zaak heeft een blokhut geplaatst. Restaurant De Herberg heeft het over een andere boeg gegooid en een glazen kas met planten over zijn buitenterras gezet. Het bekende café restaurant Vriendschap is onlangs verbouwd en heeft een andere naam gekregen: Café Cliché.

Plein 40 Middelburg met verlichtte eland en kersttent
Op Plein 40 staat een grote eland als kerstverlichting. Voor de ingang van het Biercafe de vliegende Hollander is een flinke kersttent neergezet. De toegangstijden zijn van vrijdag t/m zondag. Het Winter Bierfestival zou op het Damplein gehouden worden. Verleden jaar echter ging het Winter Bierfestival niet door. Het lijkt niet aannemelijk dat het dit jaar wel zal gaan.


De grote kerstboom op de Markt werd op 29 november geplaatst. Normaal gesproken zou er ook een ijsbaan liggen van 24 november tot 20 januari 2022 maar dit gaat voorlopig niet door. De coronamaatregelen van de overheid gelden tot 19 december 2021 en op 14 december 2021 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Als er een mogelijkheid is dan komt de ijsbaan van 22 december tot 9 januari.

Middelburg stedentrip

Middelburg Winterstad 2019
Bed & Breakfast in historisch Middelburg
Hotel The Roosevelt (4-sterren hotel op 100 meter van de Markt)
Luxe hotels Zeeland