Amazon Nederland

Amazon Nederland komt er nu echt aan. Deze week (13 januari 2020) werd bekend dat de internationale webwinkelgigant naar Nederland komt. Amazon.nl bestaat al een tijdje maar men kan er alleen een beperkt aanbod van artikelen kopen. Dat gaat nu veranderen. Eind februari/maart 2020 zal het enorme aanbod van Amazon ook via de Nederlandse website te bestellen zijn. Nu lopen de bestellingen nog via Amazon Duitsland.

Lage prijzen
Voor de consument is dit goed nieuws want de prijzen bij Amazon liggen gemiddeld een stuk lager als in de Nederlandse webwinkels. We hebben laatst zelf een product gekocht bij het Duitse Amazon en de prijs die we betaalden was bijna de helft goedkoper als bij BOL. Een Nederlandse dagdeal website bood een soortgelijke product aan voor iets meer dan onze prijs.

Kunnen BOL, Coolblue en Wehkamp de concurrentie aan?
Tegelijkertijd is de komst van Amazon slecht nieuws voor de webshops in Nederland. De verwachting is dat Nederlanders massaal gaan shoppen bij Amazon Nederland en dat grote webwinkels als Wehkamp, BOL en Coolblue het lastig gaan krijgen. De komst van Amazon naar Nederland heeft jaren geduurd en is dus geen verrassing. De webwinkels konden zich voorbereiden op de komst van hun grote concurrent. In de praktijk zal het lastig worden voor de Nederlandse webwinkels om de klanten vast te houden. De omzet van Amazon is gigantisch met 197 miljard euro. BOL heeft een omzet van 2 miljard euro en Wehkamp zit onder de 1 miljard.

Mobiel vergelijken
De Huawei Mate Lite 20 (die wij laatst kochten) was bij BOL 199 euro evenals bij Amazon Duitsland. Bij KPN was de Mate Lite 20 een stuk duurder: 216 euro als je tevens een abonnement nam of het abonnement liet verlengen. Een los toestel kostte bij KPN 216 + 60 euro. T-Mobile vroeg 299 euro voor een los toestel.

Winkelen in Zeeland
winkelen Vlissingen, winkelen Zeeland, winkelen Middelburg, dierenwinkel Zeeland, woonwinkels Zeeland, fietsenwinkel Vlissingen, ICT, webshops Zeeland, – Primark Amsterdam