Webshops Zeeland

e-commerce online winkelen

Twinkle
Benieuwd wat de grootste webshops Zeeland zijn? Twinkle magazine maakt ieder jaar een top 100 van online retailers in Nederland gerangschikt op omzet. Dit doet het bedrijf in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De lijst werd in 2019 uitgebreid tot 250 bedrijven.

Top 250 online retailers
Veel grote webshops zitten in Noord-Holland. Van de top 250 grootste webshops in Nederland waren 75 online retailers gevestigd in Noord-Holland. Noord-Brabant volgde op gepaste afstand met 44 webshops. Hierna kwamen Utrecht (26) en Zuid-Holland (24). BOL.com zit in Utrecht en Coolblue in Rotterdam, Zuid-Holland. BOL heeft de grootste omzet met 1,65 miljard euro. De overige bedrijven uit de top 10 zijn Coolblue (1 miljard), A&H (565 miljoen), Zalando, Wehkamp, Amazon, The Learning Network, Jumbo, Mediamarkt en H&M. Het bedrijf op nummer 250 heeft een omzet van 6 miljoen euro. De complete lijst is alleen in te zien als men betaalt aan Twinkle. Het goedkoopste pakket van Twinkle kost 50 euro.

Webshops Zeeland
Zeeland was vertegenwoordigd met 8 online retailers in de top 250 grote webshops. In 2017 was Bax Music in Goes de grootste webshop in Zeeland. In 2019 is Alternate in Tholen de provinciale vaandeldrager. Volgens de krant PZC had Bax Music in Goes een omzet van 109 miljoen euro (in 2017). De online winkel was onbetwist de aanvoerder in Zeeland. Nummer twee in Zeeland was Omoda (47 miljoen) gevolgd door Smulderstextiel in Kapelle en YourSurprise in Zierikzee. Smulders en YourSurprise zetten online beiden ongeveer 12 miljoen euro om. Beate Ushe was in 2017 ook een van de grootste Zeeuwse webshops maar werd in 2019 overgenomen door een branchegenoot in Veendam. De Drankgigant uit Oost-Souburg noteerde in 2017 een omzet van 7,5 euro.

Amazon Nederland
De webshop van Amazon Nederland verkocht altijd een beperkt aanbod van artikelen. In maart 2020 heeft Amazon het aanbod sterk uitgebreid. De verwachting is dat Amazon Nederland een sterke concurrent wordt van BOL en op termijn de koppositie zal overnemen van grootste webshop in Nederland. BOL en Amazon verkopen niet alleen hun eigen artikelen maar zijn tegelijkertijd een platform voor andere ondernemers. Zij betalen commissie aan BOL en Amazon als ze artikelen verkopen. Wil jij ook spullen verkopen op BOL? Dan moet je een zakelijk account aanmaken en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (kvK). Je moet daarna ook aan de servicenormen van BOL voldoen zoals gratis retour binnen 30 dagen.
Zeeland winkelen en ICT
Winkelen in Zeeland
Internet Zeeland
Vacatures ICT Zeeland
Telefonie Zeeland
Overstappen naar Delta
Thuisstudie ICT MBO/HBO