Bevrijdingsfestival Zeeland 2023

By | 9 mei 2023

Bevrijdingsfestival Zeeland 2023 - Sena Stage
Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt ieder jaar in de binnenstad van Vlissingen gehouden. Het gratis festival is wel grotendeels verplaatst naar het gebied van de Dokhaven waar de twee hoofdpodia staan. De Nederlandse popgroep Goldband sloot het festival af op het Sena Performers Stage wat het grootste podium is. Om 00.00 uur stopte de muziek en moesten alle bezoekers het terrein af.

Liberty Stage Vlissingen
Liberty Stage is het domein van de house music. Op het eind van de middag wordt het hier echt druk. Aanvankelijk was er maar 1 ingang (bij de Dokhaven) maar gelukkig kwam er ’s avonds nog een tweede in- en uitgang bij aan de Willem Ruysstraat. Tezamen met een derde security checkpoint op de Jan Weugkade werden zo alle bezoekers gecontroleerd op meegenomen drinken, eten en andere verboden spullen.

diskjockey Vato Gonzalez Vlissingen
Rond een uur of 21.30 speelde de Nederlands diskjockey Vato Gonzalez (Björn Franken). Het Nederlandse elektronische dansmuziek duo Sick Individuals sloot op dit podium de avond af.

foodtrucks Bevrijdingsfestival Vlissingen
Een aantal foodtrucks stonden aan de overzijde van de Dokhaven opgesteld, op de Peperdijk. Hier kon iedereen gewoon vrij in- en uitlopen zonder controle. Zitten kon op de muur naast de stoep. Voor een terrasstoel was je aangewezen op het Bellamypark.

silent disco Vlissingen 2023
De silent disco was opgesteld voor de appartementen Kop van het Dok. Overdags viel het niet zo snel op maar ’s avonds trokken de verlichte koptelefoons het publiek aan.

Oude Markt Vlissingen muziek s avonds
Op de Oude Markt stond het Roosevelt Stage. Hier traden artiesten op in het genre blues, country en rock ‘n’ roll. Altijd gezellig daar maar tevens moeilijk om een plekje op het terras te vinden. Gelukkig voor ons was er nog een plaatsje vrij op de houten bank in het midden van het plein.

Bevrijdingsdag Vlissingen 2023 Bellamypark
Zoals verwacht was het een druk op het Bellamypark. Er stonden twee kleine podia genaamd het Holland Podium. Opvallend dit jaar was dat op de terrassen en binnen het gehele festivalterrein alleen pinbetalingen werden geaccepteerd. Het kopen van muntjes was daardoor niet langer nodig.

Evenement Zeeland

Evenementen Zeeland 2023
Muziek Festival Aan Zee Vlissingen 2022
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Onderstroom Vlissingen 2022
Jazz Middelburg 2022