Havendag Vlissingen 2023

By | 7 mei 2023

Havendag Vlissingen 2023
De jaarlijkse Havendagen North Sea Port gingen dit weekend in mei van start. Zaterdag was het Havendag in Vlissingen en Terneuzen en op zondag gingen de deuren open in Gent. North Sea Port is een fusie tussen de zeehavens Terneuzen, Vlissingen en Gent. Samen zijn ze de derde haven van Nederland. Er werken in totaal zo’n 100.000 medewerkers bij 550 bedrijven. De omzet van North Sea Port is 12,6 miljard euro. Een onderdeel wat veel bezoekers trekt is de rondvaartboot die door de haven vaart. De vaartocht is gratis, passagiers konden aan boord koffie, thee, bolussen en drankjes kopen. De boot voer elk uur en er konden tot 250 mensen mee. Opstappen was dichtbij de ingang van het terrein.

grote kraan in haven van Vlissingen
De rondvaartboot voer langs verschillende havens. Een bekend bedrijf in de haven van Vlissingen is Verbruggen. Het familiebedrijf werd opgericht in 1958 en is thans een full-service dienstverlener op het gebied van op- en overslag, transport en overige logistieke diensten. In 2000 nam het de NV Haven van Vlissingen over.

kranen in havendorp open dag 2023
Een Havendag is een mooie gelegenheid om zich te presenteren bij het publiek. Zoals bijna overal zoeken ze personeel, havenarbeiders om te lossen maar ook kraandrijvers en heftruckchauffeurs. Op de foto een mobiele kraan die containers op kan pakken.

containers lossen in haven met mobiele kraan
Op de Havendag Vlissingen kunnen er ook bedrijven bezocht worden. De bezoekers worden dan met een grote bus over het haventerrein naar het bedrijf gebracht waarna een kleine rondleiding is. Een van de bedrijven die je kan bezoeken is Verbruggen. Als je volgend jaar 2024 wilt komen, geef je naam dan vooraf op. Er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen, de bussen van de bedrijfsbezoeken rijden slechts een paar keer. Er zijn ook bussen naar de COVRA opslag in Borsele, overslagbedrijf OVET en Zeeland Refinery (voorheen Total Vlissingen).


Als je op de Havendag Vlissingen met de auto komt dan kan je niet het haventerrein oprijden. Verkeersbegeleiders wijzen bezoekers waar ze naar toe moeten. Het parkeren is in de buurt van de ingang van de haven. Minibusjes rijden af en aan om bezoekers naar een parking te brengen op 300 meter van de ingang. Fietsers kunnen hun fiets zetten in de fietsenstalling bij de poort en vanaf daar meerijden in een minibus. Vanaf de parking kan men de weg oversteken naar de rondvaartboot. Op de parking vertrekken ook de grote bussen voor de bedrijfsbezoeken. Vanaf de parking naar het ‘havendorp’ is 200 meter lopen. In het havendorp zijn verschillende kramen met informatie, activiteiten voor kinderen en je kan er ook iets eten en drinken.

Evenement Zeeland

Evenementen Zeeland 2023
Bevrijdingsdag Zeeland 2023
Onderstroom Vlissingen 2022
Volkoren Middelburg 2022
Jazz Middelburg 2022