Dierenparken

Zeeland kent kilometers lange stranden en leent zich er prima voor om geweldige uitstapjes met de fiets en wandelend te maken. Maar wil jij graag een dagje uit omringd door dieren? ook dat is mogelijk in Zeeland! De provincie kent geen grote dierentuinen maar heeft genoeg plaatsen waar je terecht kunt. Berkenhof Tropical Zoo is het grootste dierenpark maar ook is er een struisvogelboerderij en een alpaca farm wat een ware belevenis is!

Berkenhof Tropical Zoo

In het plaatje Kwadendamme vinden we het grootste dierenpark waar Zeeland over beschikt. Het heet Berkenhof Tropical Zoo. Bij binnenkomst zet je een stap in de jungle waar je een heleboel geweldige dingen gaat beleven. Maak kennis met de tropische dieren die te vinden zijn in dit dierenpark. Kikkers bijvoorbeeld die daadwerkelijk in de echte jungles voorkomen zoals de moskikker, vogelpoepkikker en de Roodoogmakikikker. Ook vliegen er verschillende vogels rond, zijn er schildpadden maar ook leguanen en gekko’s. Ben je een echte durfal bent kun je heel dichtbij komen met sissende slangen en grote vogelspinnen. Het park heeft naast de dieren ook allerlei geweldige attracties waardoor dit park een perfect dagje uit is. Zo is er een kids jungle waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, een dino expo waar alles komt te weten over de dinosaurussen die vroeger leefde maar ook is er een fossielenmijn waar je te gekke fossielen kunt ontdekken. Het park is iedere dag, behalve op maandag geopend. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 10,50. Parkeren is helemaal gratis.

Reptielenzoo Iguana

Vlissingen is een stad die we natuurlijk kennen van de fantastische boulevard en de rijke geschiedenis maar je vindt er ook een prachtige reptielen park. Reptielenzoo Iguana, te vinden op het Bellamypark. Het is een stichting die voornamelijk als opvang fungeert. Ze zorgen ervoor dat de reptielen een tweede kans krijgen in de natuur. De entreeprijzen worden dan puur gebruikt voor de zorg van deze dieren. Je ontdekt er de meest indrukkende reptielen. Verschillende soorten leguanen, harige vogelspinnen, slangen die immens groot zijn maar ook schildpadden en padden. Het reptielenzoo is gevestigd in een prachtig pand midden op het plein van Vlissingen dichtbij de boulevard. Er zijn meerdere verdiepingen. Na afloop kun je heerlijk genieten op één van de terrassen aan de overkant. Je kunt de reptielenzoo Iguana iedere dag bezoeken van 10:00 tot 17:30. Op Zondag en maandag openen ze om 13:00. Parkeren kun je het beste doen in de parkeergarage De Fonteyne.

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

In Sluis, een plaats wat sowieso al een aanrader is om een dagje naartoe te gaan vinden we struisvogelboerderij Monnikenwerve. Het is al een belevenis op zich om deze dieren te bezoeken maar je krijgt ook een uitgebreide rondleiding waarbij je alles komt weten over deze broedvogels. Zo wordt er uitgelegd hoe de broedmachines werken, maar ook zul je struisvogeleieren gaan bekijken. Ik kan je vertellen, die zijn een stuk groter als die je gewend bent van de kippen. Gemiddeld weegt zo’n ei één tot twee kilo. Er is ook een tearoom waar je heerlijk wat kunt drinken en een hapje kunt eten terwijl je van het uitzicht geniet. Het weiland vol struisvogels. Bij goed weer kun je ook buiten op het terras zitten. Verder beschikt de struisvogelboerderij over een eigen winkel waar je je van alles kunt kopen. Struisvogelvlees, struisvogelolie en wat dacht je van een likeur gemaakt van struisvogeleieren. De boerderij is slechts drie dagen per week geopend. Parkeren kost niets.

Alpaca & Falabella Ranch Rzadkiewa

In Kerkwerve vinden we een heuse Alpaca en Falabella Ranch. Je kunt hier niet alleen heerlijk knuffelen met deze lieve beesten maar je kunt deelnemen aan een interesse rondleiding. De eigenaresse vertelt vol passie alles over deze dieren. Denk aan de herkomst, hoe ze leven en welke voeding ze nodig hebben. Ook wordt er verteld hoe het fokken er aan toe gaat. Je wordt meegenomen naar de stallen waar je ze heerlijk kunt gaan knuffelen en ook mag je ze eten geven. Het is een fantastisch uitje voor jong en oud. Maar dit is nog niet alles wat ze bieden ook midgetgolf aan tussen de alpaca’s! Balletje slaan terwijl je naast een alpaca staat. Een onvergetelijke ervaring! Bezoek de website voor meer informatie met betrekking tot de openingstijden en prijzen. Parkeren kan voor de deur en daar hoef je niet voor te betalen.

Zeeland attracties

Attracties Zeeland
Stadhuis Middelburg
Muzeeum Vlissingen
Fort Rammekens
Loodsboten kijken
Merelnestje in de tuin