Merelnestje in de tuin

Merelnestje in de tuin
Het merelnestje was gemaakt in de conifeer in de voortuin. We merkten de eerste keer pas dat er een nest in zat toen een van de uitvliegende vogeltjes tegen het raam aanvloog. Dit beestje huppelde later ook nog een keer de woonkamer binnen toen de voordeur openstond šŸ™‚ De foto is genomen op 31 mei 2022 toen er voor de tweede keer eitjes waren gelegd.

merelnestje met 3 vogeltjes
De vogeltjes zijn hier zo’n 2 dagen oud. De oogjes zaten nog dicht. Als ze iets horen bewegen dan openen ze direct de snavel voor voedsel.


Het nestje op 19 juni. Een vogeltje was een paar dagen eerder gegrepen door de kat van de buren. Gelukkig was de buurvrouw een weekendje weg en de katten binnen zodat de andere twee konden uitvliegen. Het werd nog even spannend toen de kat zich meldde maar door deze even bij ons binnen te nemen en later in de achtertuin te zetten konden de twee andere vogeltjes er samen met hun papa of mama vandoor gaan. Wel benieuwd hoe ik dit moet oplossen voor volgend jaar (mocht er weer een merel broeden). Is er ook een boomkraag & kattenafweergordel voor een stevige conifeer?

Zeeland natuur

Dieren en planten
Sint Laurense Weihoek ( pleisterplaats voor doortrekkende vogels)
Oranjezon Vrouwenpolder (planten, reeƫn, damherten en konikpaarden)