Strandseizoen gaat weer beginnen

By | 8 april 2019

strandhuisjes in aanbouw in dishoek

Het strandseizoen gaat weer beginnen. Vandaag heeft het weer een stapje terug gedaan maar gistermiddag was het prima lenteweer. Met de bouw van de strandhuisjes was verleden week al een begin gemaakt. De grotere slaapstrandhuisjes in Dishoek worden niet afgebroken maar worden eind september met de vrachtauto afgevoerd naar de grote parkeerplaats aan de rand van het dorp. Hier blijven ze staan tot aan het begin van het strandseizoen. Bekijk hier het filmpje van de verhuizing van een slaapstrandhuisje.

tractor op strand dishoek
Elk jaar worden op het einde van het strandseizoen de kleine strandhuisjes afgebroken. Begin april worden de huisjes opnieuw opgezet. Tractoren rijden de houten wanden naar het strand waar werklui de strandhuisjes in elkaar zetten. Veel mensen huren een dergelijk huisje voor een heel seizoen. Men hoeft dan niet telkens de strandstoelen, tafels, windschermen en parasols mee te nemen. Van de grote parkeerplaats in Dishoek naar het strand is weliswaar niet ver maar het is toch al gauw 10 minuten lopen. De duinovergang in het centrale gedeelte in Dishoek (bij strandpaviljoen Kaapduin) is behoorlijk steil.

dishoek strand werd verhoogd
Het strandgedeelte waar de strandhuisjes en de strandslaaphuisjes komen werd flink verhoogd. Op de foto is het strand van Dishoek te zien met op de achtergrond de strandwachtenpost en het strandpaviljoen. Links de pallets met wanden van de strandhuisjes. Heeft u ook belangstelling voor een verblijf in een slaapstrandhuisje? Op het brede strand van Vrouwenpolder staan ruime strandbungalows met terras die vrij uitzicht op zee hebben.

Zeeland hotels & appartementen

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Bed & Breakfast
Hotels met familiekamer
Zoutelande hotels
Domburg hotels en appartementen

Strandvakantie Torremolinos
Geen zin om te wachten op de zomer? In Torremolinos is het al zomers weer en nog niet druk. Veel Nederlanders en Belgen nemen hun intrek in de oude wijk Carihuela waar alle hotels en appartementen vlakbij het strand liggen.
Hotels Torremolinos Carihuela