Nacht van de Nacht Middelburg 2018

By | 31 oktober 2018

N8vdN8 Nieuwe Kerk
Afgelopen zaterdag was het Nacht van de Nacht (N8vdN8) in het centrum van Middelburg. De lampen gingen uit in het gebied rondom de Markt, Korte- en Lange Geere, Vlasmarkt, Lange Viele en de abdij. Het was druk, er waren veel mensen op de been.

Overdag regende het maar ’s avonds was het gelukkig wel droog. Genoeg volwassenen en kinderen grijpen het evenement aan om versierd met lampjes de straat op te gaan. Zonder verlichting is het best donker in de stad. Het evenement is trouwens een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties die aandacht willen vragen voor de lichtvervuiling. Zeeland is een van de plekken in Nederland waar het nog relatief donker is in de nacht. (Dit zijn de foto’s van Nacht van de Nacht 2017)

Ook in de naastgelegen Koorkerk was iets te doen. Nacht van de Nacht Middelburg is van 19.00 – 22.30 uur en dan moet je best doorlopen als je alles wilt zien. Omdat we eerst nog even thuis bleven voor de Halloween kinderoptocht in Oost-Souburg (honderden deelnemers) kwamen we pas om 20.00 uur in Middelburg aan. Het programma in de Kloveniersdoelen hebben we overgeslagen. Wel jammer want het optreden met lasers in het bioscoop cafe zag er wel leuk uit. In de cinema zelf zouden duistere films gedraaid worden.

kloostergangen abdij middelburg
In de kloostergangen is normaal gesproken altijd wel iets te doen maar dit jaar waren de gangen leeg. Best wel jammer want de ruimte leent zich er prima voor. Daar stond tegenover een verhoogde activiteit op het abdij plein. Er stonden verschillende tenten waar artiesten een voorstelling gaven. Er was ook een warme tent met kinderactiviteiten. Op Plein 40 was wel veel drukte. Er waren verschillende kraampjes met eten en ook waren er optredens waaronder een acrobaat met draaiende vuurballen.

sterrenwacht middelburg
Niet gepland maar we belanden in een een zaaltje van de sterrenwacht Middelburg. Volgens Wikipedia is het de oudste nog bestaande publiekssterrenwacht van Nederland. Er zijn 600 donateurs. In het zaaltje werd gedemonstreerd hoe een meteoriet ontstaat. Dit deden ze door dit na te bootsen op tafel met een aantal simpele zaken als ammoniak, ijs, zand en nog een paar ingrediënten. De sterrenwacht is gratis te bezoeken op vrijdagavond van 19.30 – 22.00 uur. Het pand zit op Helm 3 naast het stadhuis op de Markt. Men kan bij helder weer sterren kijken. Toegang tot het museum van de sterrenwacht kost 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen.

Zeeland hotels aan zee

Luxe hotel Zeeuwse kust
Domburg hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen