Dagje Dordrecht

By | 7 november 2018

treinstation Dordrecht
Gisteren besloten we eens een wandeling te maken in Dordrecht. We komen er regelmatig langs met de trein maar waren nog nooit eerder op het station uitgestapt. Omdat we pas om drie uur in Rotterdam moesten zijn hadden we een paar uurtjes de tijd. Van te voren even Google Maps geraadpleegd zodat we een beeld hadden van het centrum. We wilden in ieder geval langs de Grote Kerk en de waterkant lopen.

Het hoofdgebouw van het treinstation lijkt veel op het treinstation in Middelburg. De doorgang naar de perrons is via de hoge poortjes naast het stationsgebouw. Over deze poortjes spring je niet zo snel heen. Een dagkaart met de trein inclusief koffie is te koop vanaf 32 euro in de online Spoordeelwinkel van de NS.

Grote Kerk Dordrecht

Grote Kerk Dordrecht

De weg naar het centrum was gemakkelijk: rechtdoor lopen via de Stationsweg en Johan de Wittstraat. Bij het water volgden we de Spuistraat en passeerden de plaatselijke VVV. Via de Voorstraat kwamen we bij de Grote Kerk (Onze-Lieve-Vrouwekerk) terecht. Er werd rondom de kerk gewerkt aan de weg. We hadden pech want de kerk was tijdelijk gesloten van 1 tot 14 november 2018. Hierna is de Grote Kerk weer open van woensdag t/m zondag van 12.00 – 16.00 uur (t/m 31 maart). De toren kan dan ook beklommen worden. In de periode april t/m oktober is de kerk ook op dinsdag open.

Scheffersplein Dordrecht
Het Scheffersplein bevindt zich in het hart van het centrum en staat vol met terrasstoelen. In de winter wordt hier een ijsbaan gelegd.

primark drievriendenhof winkelcentrum
De Sisarijs of Sarisgang is een brede en moderne winkelstraat in het centrum. Hier bevindt zich o.a winkelcentrum De Drie Vriendenhof met als grootste publiekstrekker de Primark Dordrecht. Andere winkels in het winkelcentrum zijn NewYorker, Steps, Sacha, Douglas, La Chica, Didi en Aktiesport. De Drie Vriendenhof is 7 dagen per week open. Onder het winkelcentrum is een parkeergarage (Korte Kolfstraat 235) die 24 uur per dag open is. Het tarief is 1 euro per 28 minuten. Het maximum tarief is 20 euro per dag.

Hotels Dordrecht & Zeeland

Stayokay Dordrecht – Nationaal Park De Biesbosch Hostel (289 reviews, 8.2)
B & B Heer&Meester (402 reviews, 9.2)
Villa Augustus Dordrecht (1018 reviews, 9.0)
Zeeland hotels aan zee
Luxe hotels Zeeland