Nacht van de Nacht Middelburg

By | 29 oktober 2017

nacht van de nacht middelburg
Deze vader met twee kinderen wist de aandacht van het publiek te trekken. Er zullen heel wat fotootjes gemaakt zijn van hen vermoed ik.

N8 van de N8 middelburg

Zaterdagavond was het Nacht van de Nacht in Middelburg. Op deze avond gaat het licht uit in het centrum van de stad. Het was donker in de volgende straten: De Markt, Vlasmarkt, Lange- en Korte Geere, Plein 40, Lange Viele, Kloveniersdoelen, Nieuwe Burg en het gebied rondom het Abdijplein. Het was erg gezellig en druk in de straten van Middelburg. Ook het weer werkte mee: het was droog en niet te koud.

Op de Markt waren optredens van een jazz dance vereniging en op het Abdijplein werd theater opgevoerd. Persoonlijk vonden wij het piano optreden in de kloostergang van de abdij erg mooi. De mooie muziek kwam uitstekend tot zijn recht in het donker van de kloostergang. Voorheen waren er ook haardvuren en optredens in de Vlasmarkt en de Beddewijkstraat maar die waren nu kennelijk verplaatst naar de Lange Viele, Geere en de tuin van de Kloveniersdoelen.

show op abdijplein n8n8
Optreden op het Abdijplein

kloostergang abdij middelburg n8 van de n8 oktober 2017
kloostergang in de abdij Middelburg
Licht uit bij wie?
Nacht van de Nacht is een initiatief dat georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties tegen lichtvervuiling. Teveel verlichting heeft een slechte invloed op de gezondheid van mens en dier. Gemeentes, bedrijven, horeca en organisaties kunnen op deze dag meedoen om ’s avonds tijdelijk de buitenverlichting uit te zetten. Op de kaart van NachtvandeNacht.nl is te zien welke organisaties er allemaal meedoen. Men kan zich online opgeven en wordt dan vermeld op de website van NachtvandeNacht.

Waterlicht
Een ander evenement Middelburg dat zich in het donker afspeelde was Waterlicht Middelburg. Dit evenement vond plaats van 1-4 november 2017.

Tags: Nacht van de Nacht Middelburg, N8 van de N8 middelburg, Markt, kloostergang, abdij
spinnenweb abdijplein n8n8 middelburg
Spinnenweb op het Abdijplein