Kloostergangen abdij Middelburg

By | 7 december 2015

kloostergang abdij middelburg

Kloostergangen abdij

De Kloostergangen is een stenen gang die rond de kloostertuin loopt in de abdij van Middelburg. Op de vloer liggen grove tegels; de muren en plafonds zijn gemetseld. In de Tweede Wereldoorlog was het abdijcomplex grotendeels verwoest; bijna alles is weer herbouwd na de oorlog. Er zijn 4 gangen die de vierkante kloostertuin omsluiten. Het gedeelte van de gang tussen de Nieuwe Kerk, Koorkerk en het abdij plein is overdag open. Het andere stuk van de gang is meestal afgesloten met twee hekken. Onder de gangen zijn gewelven die echter bijna altijd gesloten zijn. Op bijzondere dagen worden ze wel geopend.

kloostergangen in abdij middelburg
Ieder jaar wordt eind oktober Nacht van de Nacht gehouden in Middelburg. Dit festival trekt duizenden bezoekers. In de Kloostergangen vindt dan meestal een muzikaal optreden plaats (zangkoor, piano). Ook zijn de Kloostergangen een van de 27 locaties van het evenement Korendag Middelburg dat ieder jaar in juni wordt gehouden.

Kloostergewelven

kloostergewelven abdij Middelburg
Onder de kloostergang zijn gewelven. Normaal zijn deze gewelven niet toegankelijk maar soms is de deur naar beneden open. Een van die keren was tijdens het Zeeland Nazomerfestival toen er een gratis expositie (expo bizar) te zien was. De extravagante expositie kwam uitstekend tot zijn recht in de gewelven. De verlichting was spaarzaam met gekleurde lampen en mysterieuze synthesizermuziek met gezang.

Citytrip Middelburg

Van der Valk Hotel (1398 reviews, 8.9)
Luxe hotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Tags: Abdijkerken Middelburg, Koorkerk, Nieuwe Kerk, abdij, Middelburg


Geef een reactie