Middelburg Zuid

By | 8 december 2015

Parkstate appartementen en winkelcentrum in Middelburg

Middelburg-Zuid

Middelburg Zuid is een wijk in Middelburg tussen de wijk Dauwendaele en de wijk Oost-Souburg (gemeente Vlissingen). Zuid is onderverdeeld in de Magistraatwijk (I,II, en III), Reijershove en Veldzicht. Er zijn veel modernere huurwoningen (vanaf 1970) in de wijk. Middelpunt in Zuid is het nieuwe woonwinkelcentrum Parkstate. Het is ongeveer 10-15 minuten fietsen naar het centrum van Middelburg en naar Oost-Souburg.

Magistraatwijk & Parkstate

De Magistraatwijk is de grootste wijk in Zuid. Nadat de eerste woningen waren gebouwd (ergens in 1970) is de wijk uitgebreid met nummer II en nummer III. Middelpunt in de buurt is het nieuwe woonwinkelcentrum Parkstate dat 7 verdiepingen hoog is. Op de begane grond is een winkelcentrum met een Emte supermarkt, Lidl, Marskramer en Kruidvat.

Flats

In 1971-1972 werden in Zuid drie flats opgeleverd van 11 verdiepingen hoog met sociale huurwoningen. Ze werden gebouwd in opdracht van de Woningbouwvereniging Middelburg (WVM). Net als in Oost-Souburg verloederde de buurt echter sterk en was er veel leegstand en criminaliteit. De flats aan de Rentmeesterlaan en Johan Van Reigersbergstraat zijn daarom gesloopt. Zie hier een filmpje op Youtube van de sloop in het jaar 2000. De andere flat werd afgetopt. Er werden 7 verdiepingen afgehaald. De resterende 4 verdiepingen werden opgeknapt.

Huis huren
Woongoed Middelburg
Kantoor Buitenruststraat 235
wijk Zuid
Middelburg

Basisscholen in Zuid
– CBS de Cypressenhof: Rentmeesterlaan 245
– Archipelschool de Leeuwenburch: Baljuwlaan 4

Brede School Middelburg-Zuid (het Palet)

Samenwerkingsverband tussen scholen, organisaties en clubs
– Kinderopvang Walcheren
– Arduin (opvang van verstandelijk gehandicapten)
– christelijke basisschool de Cypressenhof
– openbare basisschool de Leeuwenburch
– buurt activiteiten zoals taalles, biljarten, computercursus
Adres: J. van Reigersbergstraat 2

wijkvereniging het Palet
Johan van Reigersbergstr 2
Middelburg

Middelburg hotelsKunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgKerken Middelburg, Winterstad Middelburg

Geef een reactie