Gezondheid en zorg

kamer in woonzorgcentrum scheldehof vlissingen

ziekenhuis Goes

Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft 4 vestigingen. De hoofdvestiging is in Goes aan de ‘s-Gravenpolderseweg 114. In Goes bevinden zich alle poliklinieken, spoed eisende hulp (SEH), intensive care, kinder- en kraamafdeling, acute opname afdeling (AOA) incl. Eerste Hart Hulp (EHH), verpleegafdelingen en dagbehandeling, Centrum voor Nucleaire Geneeskunde Zeeland, nierdialyse en het laboratorium. Het ziekenhuis is het primaire centrum voor gezondheid in Zeeland.

ziekenhuis Vlissingen

Het ziekenhuis in Vlissingen bevindt zich aan de Koudekerkseweg 88. Door bezuinigingen wilde men de gezondheidszorg in Zeeland concentreren in Goes. Dit leverde veel discussie op aangezien een flink gedeelte van de bevolking op Walcheren woont (Middelburg, Vlissingen). Na veel getouwtrek werd uiteindelijk besloten om het ziekenhuis in Vlissingen geheel te renoveren. Het gebouw werd wel een stuk kleiner; de oppervlakte ging van 27.000 m2 naar 11.000 m2. Er zijn nu nog maar twee verdiepingen over. Er zijn 20 eenpersoonskamers beschikbaar voor kortdurende opnames. De belangrijkste zorg is verplaatst naar Goes. In Vlissingen kan men terecht voor niet-acute zorg, dagbehandeling en bloed prikken. De dialysebehandelingen worden per 1 november 2018 verplaatst naar het ziekenhuis van Goes. In Verpleeghuis Ter Reede zit een polikliniek dermatologie van Dermateam. Het adres is Vredehoflaan 370.

Huisartsenpost Vlissingen & Souburg
De Huisartsenpost Walcheren is thans nog in het ziekenhuis van Vlissingen gevestigd op de begane grond. De huisartsenpost Walcheren (HAP) zal echter in 2019 gaan verhuizen naar nieuwbouw aan de N57 in Middelburg. De HAP komt dan dichter bij de dorpen van de gemeente Veere te leggen. Er is ook een huisartsenpost Oost-Souburg (10.000 inwoners) die schuin tegenover de entree van voetbalclub RCS ligt. In deze huisartsenpost zijn alle huisartsen van Oost-Souburg gevestigd. Deze blijft gewoon op zijn bestaande plek.

Zorgboulevard Vlissingen
Zorgboulevard Vlissingen is een onderdeel van zorginstelling Zeelandcare en is gevestigd in een voormalig pand van de Zeevaartschool op boulevard Bankert van Vlissingen. Bij Zeelandcare kan men terecht voor plastische chirurgie, kaakchirurgie, huidtherapie, anesthesie en beauty behandelingen.
medische centra in Middelburg

Er waren plannen voor nieuwbouw op het Mortiere terrein maar de bouwkosten waren te hoog (45 miljoen euro). Er is naderhand gekozen voor renovatie van het bestaande ziekenhuis in Vlissingen omdat dit veel goedkoper was (15 miljoen). In Middelburg zijn verschillende medische centra.
– Kalverstraat (bloed prikken, Trombosedienst Zeeland)
– Park Veldzigt 27 (Cardiologie Centrum Zeeland)
– Park Veldzigt 67 (Dermateam Middelburg)

ziekenhuis Zierikzee

De vestiging in Zierikzee heeft een aantal poliklinieken, dagbehandeling en men kan er bloed laten prikken en röntgenfoto’s laten maken. Het adres is Koning Gustaafweg 2.
In Medisch Centrum Borrendamme (adres Borrendamme 2) zijn de huisartsen van Zierikzee gevestigd. Er is tevens een huisartsenlaboratorium en een apotheek. Ook is er een polikliniek van dermatologie (Dermateam).

ziekenhuis Terneuzen

Het ziekenhuis Terneuzen is onderdeel van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Het is een volwaardig ziekenhuis met een groot aantal specialismen waaronder cardiologie, chirurgie, dermatologie, huidcentrum, geriaterie, orthopedie, kindergeneeskunde, verloskunde & geboortecentrum, kno, neurochirurgie, urologie en psychiatrie.

kliniek Hulst

ZorgSaam heeft seniorenkliniek Liduina in Hulst waar 16 personen tijdelijk kunnen verblijven. In de kliniek wordt bekeken waar de bewoner het best naar toe kan: een woonzorgcentrum of het een verpleeghuis.

ziekenhuis Oostburg

Het Antonius gezondheidscentrum werd in mei 2017 geopend. In het gezondheidscentrum werken verschillende zorgverleners samen. Op de 4e verdieping is de seniorenkliniek van ZorgSaam die ruimte heeft voor 16 personen. In het gebouw zijn verder aanwezig: huisartsen, fysiotherapie, podotherapie, medische fitness, psychologie, thuiszorg en een apotheek.

Ouderenzorg

Scheldehof Vlissingen
Woonzorgcentrum Theo van Doesburg
Verpleeghuis Oost-Souburg (Ambachtsveld en de Zoute Viever)
Ouderenzorg Vlissingen & Oost-Souburg

Gezondheid algemeen

Coronavirus COVID 19, Fitness centra in Vlissingen en Middelburg, Zorgverzekering Zeeland, apotheekinfo.nl, palliatieveverpleegkunde.nl, neuro-feed-back.nl, kalknagels.net

Tags: Gezondheid, zorg, ziekenhuis, polikliniek, dermatologie, dermateam, Goes, Vlissingen, Terneuzen, Middelburg, Zierikzee, ouderenzorg, Scheldehof, verpleeghuis