Evenementen Zoutelande

By | 26 november 2015

[one_half]Toeristenmarkt & antiek/streekprodukten
de toeristenmarkt in de langstraat[/one_half]
[one_half_last]Tijdens de zomermaanden is er elke week een toeristen- en antiek/streekprodukten markt in de Langstraat in Zoutelande. Er worden in de nabijgelegen dorpen en steden op Walcheren vaak rommelmarkten georganiseerd door verenigingen, sportclubs en kerken. Om goed op de hoogte te zijn kan men het best lokale reclamekranten raadplegen zoal de Faam en Scheldebode. De reclamekranten kunnen online gelezen worden maar de wekelijkse papieren kranten zijn een stuk vollediger. [/one_half_last]

kustmarathon over het strand en de duinen zoutelande kustmarathon
Kustmarathon
De Kustmarathon Zeeland wordt ieder jaar het eerste weekend van oktober gehouden. De marathon bestaat uit een wandel- en een hardloopmarathon. De wandelmarathon is op zondags. Op zaterdagmiddag is het hardlopen. De tocht gaat over duinen, dijk en strand via de stormvloedkering naar Vrouwenpolder, Domburg, Westkapelle en Zoutelande. Startplaats is Burgh-Haamstede; de finish is in Zoutelande. Er doen maximaal 2000 hardlopers en 3500 wandelaars. De hardlopers gaan om 12.00 uur van start in Burgh-Haamstede en finishen uiterlijk tot 18.00 uur in Zoutelande. Er kan alleen online ingeschreven worden op persoonlijke basis . Deelnemers kunnen met de bus vervoerd worden van Zoutelande naar Burgh-Haamstede. Voorafgaand aan de kustmarathon (op 2 oktober 2016) is er ook een Ladies Run (op 30 september 2016) waaraan maximaal 1000 vrouwen kunnen meedoen. Het parcours voor de vrouwen varieert van 5-10 km.

strandcross

MC de Pekelinge organiseert ieder jaar een strandcross in Zoutelande. In 2017 was dit op 14 oktober. De editie van 2018 zal waarschijnlijk ook die zelfde tijd verreden worden. Ter zijner tijd kunnen deelnemers zich inschrijven.

Reddingbootdag Westkapelle

Op 2 mei 2015 was er weer de jaarlijkse Reddingbootdag in Westkapelle. In deze kustplaats staat een reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Bezoekers mogen op deze dag meevaren met een reddingboot of meerijden op het strand met een kusthulpverleningsvoertuig.

Avondvierdaagse

Deze wandeltocht wordt ieder jaar in juni georganiseerd. Vier avonden achter elkaar kunnen deelnemers 5-10 km wandelen over de duinen, strand en het bos.

Beachvolleybaltoernooi

Het beachvolleybaltoernooi van Zoutelande wordt ieder jaar in juli gehouden. Op 11 juli 2015 waren er maar liefst 84 teams uit Nederland, Duitsland, en België.

Kunstroute Zoutelande

Zoutelande organiseert samen met Meliskerke ‘Kunst aan de Kust’. Het is een 3-daags evenement waarbij meer dan 40 bewoners hun schilderijen, beelden, sculpturen, foto’s en sieraden tonen. Expositie ruime is vaak bij de deelnemers thuis maar is soms ook in de Catharinakerk of in het Hof van Zoutelande op het Willibrordusplein. De editie van 2016 zal gehouden worden van 18 t/m zaterdag 20 augustus 2016.

[one_half]ringrijden[/one_half]
[one_half_last]Zoutelande zingt aan Zee
De derde editie werd gehouden in september 2015. Verschillende koren zongen verspreid over het dorp zeemansliederen.[/one_half_last]
Colours By The Sea, Lange Zelke, winkelen, Cuisine Machine 2018, evenementen Zeeland, Vlissingen hotels, , Zoutelande hotels, Domburg hotels