Groede


Groede is een dorp in de gemeente Sluis dat tussen Nieuwvliet en Breskens ligt. Het heeft 940 inwoners. Het dorp wordt in de 12e eeuw voor het eerst in een oorkonde genoemd. De kerktoren van de huidige kerk dateert uit de 15e eeuw. In de zomer trekken de met bloemen versierde huizen veel aandacht.


Middelpunt is de Markt met de Grote Kerk. Op het gezellige plein is een eetcafé en een bistro met buitenterras. De bezoekers van Groede komen veelal van de verschillende campings die rond het dorp liggen.

Strand

In het verleden lag de kustlijn meer bij het dorp maar tegenwoordig is het ongeveer 3 km naar het strand van Groede. Parkeerplaats Walendijk is een flinke parking die voor het strand ligt. Op dit parkeerterrein staat een laadpaal voor elektrische auto’s. Dichtbij ligt Strandcamping Groede.

Naaktstrand

Naturistencamping Het Zwarte Gat ligt op 2 km van het dorp. De camping ligt naast een boerderij en heeft 25 plaatsen. De Parkeerplaats Walendijk ligt dichtbij het naaktstrand.

Supermarkt

Van Iwaarden is de lokale supermarkt in het dorp. Het adres is Walenstraat 10. Een Jumbo en Coop supermarkt zijn in Breskens te vinden.

Groede hotels

Herberg de Natte Pij ligt in het centrum van Groede dichtbij de Markt. Het is een populaire accommodatie met verschillende kamertypes van 1 t/m 4 personen. De receptie is in het naastgelegen Eetcafé Pension `t Overleg waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Het is ook mogelijk om direct te reserveren in Eetcafé Pension `t Overleg dat een- en tweepersoonskamers heeft + een familiekamer met 5 bedden en een bad. B&B De Reiziger bevindt zich in een fraai monumentaal pand aan de Markt. Openbaar parkeren is gratis in Groede. Huisdieren zijn toegestaan in B&B De Reiziger, in de andere twee accommodaties niet.
Herberg de Natte Pij (738 reviews, 8.1)
– Eetcafe Pension ’t Overleg (375 reviews, 8.3)
B&B De Reiziger (215 reviews, 8.7)

Zeeuws-Vlaanderen

Aardenburg
Cadzand-Bad
Hoofdplaat
Nieuwvliet-Bad
Oostburg
Retranchement
Terneuzen