Aardenburg

Aardenburg westpoort
Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. De eerste nederzetting dateert van de Romeinse tijd. Het behoort tot de gemeente Sluis en heeft iets meer dan 2500 inwoners. De Staatsen (opstandelingen tegen het Spaanse gezag) namen in 1604 de stad over en versterkten het. Een deel van de stad viel destijds buiten de omwalling en werd gesloopt. Hierdoor ligt het Marktplein aan de rand van het stadje. Van de vier stadspoorten is alleen de Westpoort nog over gebleven. Het is 7 km naar Sluis en 10 km naar Oostburg.

Aardenburg Kaai
De Kikkerfontein op het Kaaiplein. Hier zijn verschillende horecazaken met terras gevestigd en een pinautomaat. Op de achtergrond de Westpoort en de Heilige Maria Hemelvaart-kerk.
– Restaurant De Kaaipoort
Hotel-Café-Restaurant ‘s-Lands Welvaren (824 reviews, 8.8)
– Het Kleine Café

Heilige Maria Hemelvaart-kerk
De Heilige Maria Hemelvaart-kerk die aan de Weststraat ligt op 100 meter van de Westpoort. De belangrijkste kerk is echter de Sint-Bavokerk.

Aardenburg Hotel de Elderschans
De Elderschans was in het verleden een fort aan de rand van Aardenburg dat onderdeel was van de Staats-Spaanse Linies. Het fort is later gesloopt. Op het landgoed werd in 1885 een kasteel gebouwd. De naam Elderschans is in Zeeland vooral bekend door het all-inclusive hotel dat ook op het landgoed staat. Het is tevens mogelijk een nacht te boeken op basis van logies of logies/ontbijt.
Hotel De Elderschans (847 reviews, 6.2)

Zeeuws-Vlaanderen

Breskens
Cadzand-Bad
Hoofdplaat
Nieuwvliet-Bad