Oostburg

Oostburg en Raadhuisplein
Oostburg is een stadje van 4600 inwoners in de gemeente Sluis. Het is sinds de gemeentelijke herindeling van 2003 tevens de hoofdplaats. De gemeente Sluis telt 15 dorpen en steden waaronder Aardenburg, Breskens, Cadzand, Hoofdplaat en Sluis. Op de foto het gemeentehuis van Oostburg en het Raadhuisplein.

Oostburg Markt
Op de Markt zijn verschillende horecazaken: Hotel Restaurant De Eenhoorn, Hotel Du Commerce, Eetcafé The Chat, shoarma Ramses en snackbar De Kiosk. Het is 150 meter naar het Raadhuisplein en het gemeentehuis. Er is een weekmarkt in Oostburg op woensdag van 8.00 tot 16.00 uur op de Markt en het naastgelegen Ledelplein. Op de Markt mag men auto’s parkeren en fietsers & scooters mogen door de winkelstraten in het centrum rijden.

Oostburg A&H en Aldi
De A&H, Aldi en BCC liggen naast elkaar op 250 meter van het stadhuis. Een kleine HEMA vestiging ligt net achter het stadhuis (100 meter). De flat op de achtergrond is het ziekenhuis van Oostburg. Er is ook een Jumbo supermarkt in Oostburg, deze ligt aan de Langestraat 1.


De kerk van de Protestantse Gemeente De Brug ligt vrijwel naast de Markt.

Oostburg ziekenhuis
Ziekenhuis, huisarts en apotheek
Oostburg is de hoofdstad van de dunbevolkte gemeente Sluis. Belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, voortgezet onderwijs en theater zijn in Oostburg geconcentreerd. Op de foto het ZorgSaam Ziekenhuis Antonius. Er is tevens een huisartsenpraktijk en een apotheek.

Voortgezet onderwijs
Het Zwin College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met opleidingen voor vmbo, havo en vwo. Het Zwin College telde afgelopen schooljaar 752 leerlingen.

Theater
Het Ledeltheater is een streektheater met twee zalen. Het theater werd vernoemd naar het Ledelplein. Ledel was een kolonel die de stad in 1830 verdedigde. Het theater ligt 100 meter van de Markt.

Parkeren
Twee parkeerterrein in het centrum zijn aan de Schoolstraat en Het Pompje 13. Achter het gemeentehuis is ook een parkeerterrein. Parkeerplaats Schouwburgstraat ligt bij het theater. Laadpalen elektrische auto’s in Oostburg staan bij het gemeentehuis, parking Schoolstraat, tankstations en het ziekenhuis.

Hotels Oostburg
Hotel Restaurant De Eenhoorn is een 4-sterren hotel aan de Markt met uitstekende reviews. De Comfort Tweepersoonskamer heeft een zithoek en bad. Huisdieren zijn niet toegestaan. Hotel Du Commerce heeft 19 kamers en ligt eveneens aan de Markt. Beide hotels hebben een restaurant en een buitenterras. Bij Du Commerce zijn huisdieren wel toegestaan.
Hotel Restaurant De Eenhoorn (437 reviews, 9.1)
Hotel Du Commerce (114 reviews, 7.5)

Zeeuws-Vlaanderen

Breskens
Cadzand-Bad
Sluis
Hoofdplaat
Nieuwvliet-Bad