Wandelen zeedijk Vlissingen

By | 18 december 2015

stationsplein Vlissingen

treinstation vlissingen en ferry terminal
Vanaf het stationsplein rijden bussen twee keer per uur naar de binnenstad van Vlissingen. De stop in het centrum is het ‘Scheldeplein’. Op het stationsplein is tevens het bootstation van de veerboot naar Breskens. In het bootstation is een goede frietwinkel met terras die ook koffie en bier verkoopt. In het gebouw van de treinstation is de stationsrestauratie (met terras) waar men terecht kan voor de lunch of een diner.

Wandelen van treinstation naar centrum Vlissingen

wandelen vanaf treinstation naar centrum
Het pad loopt van het treinstation langs de Westerschelde naar het centrum van Vlissingen. Het pad is alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Het pad is een ideale wandel/fiets route voor bijvoorbeeld dagjesmensen die per trein in Vlissingen arriveren. Vanaf het station over de sluizen tot aan de binnenstad is 30-40 minuten lopen.

Oranjemolen & Uncle Beach

oranjemolen Vlissingen
Aan het begin van het pad staat strandpaviljoen ’t Puntje dat een terras heeft op de zeedijk. Een slagboom belet auto’s om verder te rijden. Alleen voetgangers en fietsers kunnen er langs. Langs het pad ligt een klein strandje dat bij vloed onderloopt. Voorbij het strand is de Oranjemolen met het standbeeld van een commando. De Geallieerden landen in 1944 hier op de dijk. Het gebied heette destijds ‘Uncle Beach’. De naam staat als herinnering groot geschreven op de muur van de bunker die voor de Oranjemolen ligt.

centrum
Het pad eindigt bij de jachthaven en het naastgelegen Bellamypark waar restaurants, cafe’s en terrassen zijn. Naast de jachthaven is de loodshaven waar de loodsboten in- en uitvaren en de oprit naar de boulevard. Het winkelcentrum van Vlissingen is achter het Bellamypark op minder dan 5 minuten lopen.

Last minute Zeeland

Middelburg hotelsStrandhotels in ZeelandLuxe hotels ZeelandZoutelande hotelsDomburg hotelsVlissingen hotels boulevard
Geef een reactie