Terrasjes Middelburg

By | 1 augustus 2021


Zaterdagmiddag zijn we even naar Middelburg gegaan. Zoals te verwachten was het druk in de stad, het was geen strandweer. De terrasjes waren afgeladen. Je moest echt zoeken voor een plekje. Op de foto het zonnige terras van het MarktCafé op de Markt.


Aan de andere zijde van de Markt liggen de terrassen van Brooklyn, Zanzibar, Seventy-Seven en de Herberg. Er stonden overal veel parasols open. Het weerbericht had ook wat regendruppels afgegeven maar het bleef gelukkig zonnig en droog.


Wij wilden liever in de zon zitten en togen naar Plein 40 dat achter de Markt ligt. Het plein is gezellig geworden met de nieuwe terrasjes. Het voormalig rockcafe American was verleden jaar gestopt en is omgetoverd tot een lunchroom die bij kledingwinkel Bomont hoort. Naast de lunchroom zit het Biercafé dat verleden jaar verhuisde van het Damplein naar Plein 40. Op het plein trekken ze een stuk meer bezoekers. Het ruime terras zat vol maar we konden gelukkig nog een plekje in de zon bemachtigen. Naast het Biercafé zit Bar Gaudi dat eveneens een terras heeft. Aan de andere kant van Plein 40 zijn restaurant De Tamboer en restaurant Hildernisse gevestigd.


Op Plein 40 is ook een terrasje gecreëerd met dikke kussens en een schommelbank en dit ligt tegenover de terrasjes van de Pottenmarkt. De grote fietsenstalling op Plein 40 is verdwenen. Ik verwacht dat dit tijdelijk is en dat de stalling weer terugkomt als het vakantieseizoen afgelopen is.

Middelburg stedentrip

Thais evenement Middelburg (Op Plein 40 in 2018)
Vakantie appartementen Middelburg
Hotel The Roosevelt (150 meter van de Markt)
Hotel van der Valk Middelburg