Het Arsenaal gaat dicht

By | 3 augustus 2021


Gisteren gelezen in de PZC: attractiepark Het Arsenaal in Vlissingen gaat dicht per 1 oktober 2021. Het opvallende gebouw met de uitkijktoren staat in de binnenstad bij de jachthaven en de zeedijk. De eigenaar wil er een boutique hotel van maken.


Openingstijden en tickets
Belangrijke attracties in het Arsenaal zijn de uitkijktoren, het piratenpark en het zeeaquarium. In het aanraakbassin kunnen bezoekers haaien en roggen aaien. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. Houd er rekening mee dat de kassa om 16.00 uur sluit. Reserveren van een e-ticket is verplicht en (wat ik ook niet wist) er is een tijdslot. Je kunt maximaal twee uur in Het Arsenaal rondkijken. Waarschijnlijk is dit meer dan genoeg tijd. Op de begane grond is een restaurant dat uitkijkt over de jachthaven. Naast Het Arsenaal ligt entertainmentcentrum De Carrousel waar games en spelletjes gespeeld kunnen worden.

Nieuwe hotels Vlissingen

Het Arsenaal zal veranderd worden in een boutique hotel met 50 kamers. Volgens de planning zal dit hotel voor de zomer van 2023 gereed moeten zijn. Een ander nieuw hotel waar al aan gewerkt wordt is Hotel de Timmerfabriek. Deze loods uit 1914 was al geheel gerestaureerd aan de buitenkant maar had nog geen echte functie. De Timmerfabriek kijkt uit over het Kanaal door Walcheren. Naar de binnenstad is 10 minuten lopen. Hotel de Timmerfabriek wordt rondom Pasen 2022 opgeleverd. Niet nieuw maat het bekendste hotel van Vlissingen (Hotel Arion op de boulevard) is per 2 augustus 2021 verkocht aan hotelketen Fletcher Hotels.

Vlissingen stedentrip

Appartement Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Appartementen in Zoutelande
Hotels en appartementen in Domburg