Ark van Noach

By | 12 juli 2021

ark van noach vlissingen
Sinds 2 juli ligt de Ark van Noach in de Binnenhaven van Vlissingen. De ark rust op een oud binnenvaartschip maar heeft geen motor. Het bouwwerk moet gesleept worden om op een andere bestemming te komen.

Maker is de timmerman/ondernemer Johan Huibers. Hij bouwde de boot in 2006 en het kostte hem een miljoen euro. Binnenin de ark waren allerlei replica’s van wilde dieren te zien met een exposite van het Bijbelse verhaal van de zondvloed. De ark maakte een tour in Nederland en had veel bekijks. Meer dan een half miljoen bezoekers kwamen destijds langs. In 2010 werd de ark verkocht aan een Nederlandse televisieproducent. Het is onbekend of hij nog de eigenaar is. De afgelopen jaren heeft de ark verschillende ongelukjes gehad, de boot ziet er behoorlijk verweerd uit.


De achterkant van de ark. De Bijbel en en onderzoekers van vroeger (waaronder Marco Polo) meenden dat de ark na de zondvloed landde op de berg Ararat in het Koninkrijk Armenië. De hoogste top is 5137 meter wat het tot de hoogste berg in Turkije maakt. Verschillende expedities hebben gezocht naar overblijfselen maar tot nu toe is geen bewijs gevonden. De boot blijft een mysterie.

Ark van Noach 70 meter

Ark Vlissingen

De Ark van Noach in Vlissingen heeft een lengte van 70 meter, een breedte van 10 meter en een hoogte van 13 meter. Er zijn 4 verdiepingen in de boot. Volgens de planning gaan de deuren in Vlissingen open op 24 juli 2021. De openingstijden zijn straks van 10.00 – 18.00 uur. Een ticket voor volwassenen kost €14.50. Kinderen van 5 t/m 14 jaar betalen €8.50 . Kleine kinderen zijn gratis. Een familieticket kost €40. Op het moment is het nog niet mogelijk om tickets te kopen of online te reserveren. Dichtbij de ark ligt Hogeschool Zeeland. Hoewel de ark nog niet open is kan men wel even de buitenkant bekijken op de vrij toegankelijke kade.

Grote Ark van Noach

Ik stond er van te kijken maar timmerman/ondernemer Johan Huibers heeft nog een tweede Ark van Noach gebouwd. Deze boot is maar liefst 120 meter lang en 30 meter breed met een oppervlak van 20.000 m2. Hij bouwde deze ark met de hulp van 8 anderen. De grote ark ligt (of lag) in Dordrecht en is vanaf 2016 gesloten voor het publiek. Waarom bouwt Johan Huibers zulke arken? Op hun website staat dat hij op 33-jarige leeftijd droomde dat een geweldige stormvloed heel Noord-Holland onder water zal zetten.

Grote schepen & boten

Cosco Faith – containerschip met een lengte van 366 meter
De Larissa – Offshore Supply Vessel (OSV)
Xiang He Kou & Zhi Yuankou – Heavy load carriers
Riviercruise Zeeland – boten van 135 meter die door het kanaal varen


Als u bij Oad boekt heeft u altijd de volgende zekerheden:
• Geld terug garantie
• Repatriëringsgarantie
Riviercruises
Luxe Excellent busvakanties
Wandelvakanties