N8VDN8 Middelburg 2019

By | 27 oktober 2019


Gisteravond was het Nacht van de Nacht (N8VDN8) in Middelburg en diverse andere gemeenten in Nederland. Organisator zijn de natuur- en milieufederaties. Ze willen met N8VDN8 aandacht vragen voor het overmatig en onnodig gebruik van verlichting in de publieke ruimte. In de binnenstad van Middelburg ging zaterdagavond het licht uit van 19.00 – 23.30 uur. Muzikanten en jongleurs gaven voorstellingen op de Markt, abdijplein, kerken, kloostergangen, Plein 40 en Damplein. Op de foto een zangeres die opera liederen zong op het abdijplein.


We starten op de Markt waar een verlichte en swingende drumband passeerde. Op onze Facebook pagina staat een kort filmpje dat best leuk is om te beluisteren.


De Nieuwe Kerk in de abdij was spaarzaam verlicht. Tijdens ons bezoek was er passende orgelmuziek die de sfeer extra mysterieus maakte. Verleden jaar was hier een ballet optreden maar dat was dit jaar verplaatst naar buiten in het gedeelte dat de Kleine Abdij heet. Het was gelukkig droog weer tot bijna 21.30 uur. In de kloostergangen was een optreden van de muziekschool en in de Koorkerk optredens van een koor en met een piano/mandoline.


Jongleurs traden op met verlichte kegels en vuurballen. Locatie op de foto was het pleintje voor de Lange Jan. Ook op het Damplein was een vuuract maar door de verwachte regenbuien moesten we keuzes maken en liepen we weer terug naar de Markt. De duistere films en silent disco in de bioscoop hadden we verleden jaar gemist maar daar bleek je een ticket voor nodig te hebben. Op de terugtocht liepen we langs de Stadsbrouwerij waar buiten een Bockeriejer Bierfestival werd gehouden. Het zag er gezellig uit maar het regende al zachtjes dus dat sloegen we over.

Stedentrip Middelburg

Nacht van de Nacht Middelburg 2018
Bed & Breakfast Middelburg
Appartementen Middelburg
Luxe hotels Zeeland