High Tea Vlissingen Fletcher Arion Hotel – review

By | 19 januari 2023

High Tea Arion Hotel Vlissingen

High Tea Fletcher Arion Hotel Vlissingen – review

De High Tea in het Fletcher Arion Hotel te Vlissingen hadden we te danken aan de Postcodeloterij die 4 vouchers weggaf. We konden kiezen uit verschillende uitjes in Nederland. De meeste musea lagen in de Randstad maar de bekendste attracties deden helaas niet mee. Ons leek het wel eens leuk om een high tea te bezoeken omdat we dat normaal gesproken nooit doen. Onze eerste voucher was dus in het Fletcher Arion Hotel op de boulevard van Vlissingen. Wij waren hier op een zondag in oktober 2022 tijdens de strandcross Vlissingen.

Fletcher Arion Hotel Vlissingen

restaurant Fletcher Vlissingen
Het Fletcher Arion Hotel bezoeken we af en toe en dan met name in de zomer als andere terrassen vol zitten. Op het terras van Fletcher Arion kan je heerlijk over de zee uitkijken. Het is een 4-sterren hotel op de boulevard maar de prijzen voor de consumpties vallen mee. Eten doen we er nooit. Het interieur van het de lounge en restaurant is goudkleurig. De bekleding van sommige banken is versleten. Toch kan je er best lekker zitten. Hoe zou onze high tea zijn? De prijs op het internet (Postcodeloterij, Social Deal) was 30 euro voor twee personen (15 euro p.p). De prijs in het hotel schijnt 40 euro te zijn maar dan heb je misschien een paar hapjes meer?

Reserveren & Entree
soep van de high tea Vlissingen
We moesten online reserveren en kwamen even voor 13.00 uur langs. De medewerkster was vriendelijk en zei dat we ergens een plaatsje mochten uitzoeken. Voordat ze uiteindelijk bij ons aan tafel kwam was er bijna 10 minuten verstreken. We mochten kiezen uit cappucino, koffie of een glas thee. Toen we ons drinken op hadden moesten we dus wachten op de high tea. We kregen geen ander drinken aangeboden. Dat duurde best lang zeg…Na een klein half uur kregen we een bord met een beker soep en twee hapjes. Dat was goed te doen maar waar bleef het overige eten en/of de thee?

Een uur wachten
Na iets meer dan een uur na onze binnenkomst (!) kwamen 3 medewerkers opeens haastig aangelopen uit de keuken met 5 etagères. Vier ervan bleken voor gasten buiten op het terras te zijn en een etagère was voor ons. Omdat de tafels apart stonden was het duidelijk dat de gasten van de andere etagères niet bij elkaar hoorden. Waarom hadden wij een uur moeten wachten? Als je keek wat er op de etagère lag dan is dat toch niet zoveel werk? Er waren amper gasten toen wij arriveerden om 13.00 uur. Bovendien wij hadden gereserveerd. Een aantal hapjes kan je dan toch al klaar zetten lijkt mij?

Fletcher Middelburg – 10 tot 30 minuten wachten
Het antwoord op het lange wachten hoorde ik twee weken later op de high tea Middelburg Fletcher Hotel centrum. De medewerker daar vertelde dat ze bij Fletcher de high tea in bepaalde ronden brengen. In Middelburg hadden ze een ronde van een half uur terwijl in Vlissingen het een ronde van een uur zou zijn… We zijn die maand ook een keer naar de high tea in Fletcher Hotel Arneville Middelburg geweest en daar kregen we al het eten binnen 10 minuten. Zo kan het dus ook!

High Tea Vlissingen – het eten

high tea met scone en hapjes
Op de etagere lagen 4 kleine sandwiches van dik wit brood. Het beleg was een beetje zalm of wat komkommer. Sommige stukjes van de sandwich waren wat hard alsof het brood al enige tijd gelegen had. Verder lagen er een paar muffins, bonbons en toetjes. De scone die ik van de etagère nam was niet warm en kurkdroog. Die scone at ik verder niet op. Bij het eten kregen we nog een glas theewater. De zakjes Lipton tea stond op tafel. Ik heb nadien nog een glas thee bijbesteld aan de medewerkster.

Review High Tea Arion Hotel

In Tripadvisor staan twee reviews van high tea in Arion Hotel Vlissingen en beide keren is er 1 ster uitgedeeld. Vijf sterren is het hoogst, een ster het slechtst. Een van die reviews dateert uit de zomer van 2022. De gasten waren ontevreden en vonden het eten een aanfluiting. Onze high tea was gratis dus wij hadden lagere eisen. Het had fijn geweest als er een theepot op tafel had gestaan zodat we zelf water in konden schenken. Of de high tea van Fletcher Vlissingen 30 euro waard is? Je zou (in een gunstig geval) kunnen redeneren dat als je enkele glazen thee of koffie drinkt je al snel 10 euro kwijt bent per persoon. Voor de overige 5 euro heb je dan de hapjes en het uitzicht over de zee. De persoon die een review gaf op Tripadvisor (juli 2022) betaalde 40 euro en dat lijkt me een stevig bedrag voor wat wij kregen. We hebben ook 2x high tea in Fletcher Middelburg gedaan en deze vond ik een stuk beter verzorgd.

Eten in Zeeland

Thais evenement Middelburg
Fast food boulevard Goes
Langste Mosseltafel in Vlissingen