Gemeente Sluis

By | 29 november 2015

gemeente Sluis omvat diverse dorpen

De gemeente Sluis telt vijftien dorpen en een groot aantal kleine buurtschappen. Er wonen bijna 24.000 inwoners. De bekendste plaatsen in de gemeente Sluis zijn Breskens (4700 inwoners), Oostburg (4700), Sluis (2376), Aardenburg (2395) en de badplaatsen Cadzand, Nieuwvliet en Groede. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de gemeente. Aan de kust bevinden zich veel campings, vakantiehuisjes en hotels.

Breskens

veerboot Breskens - Vlissingen
Breskens is een kleine kustplaats aan de Westerschelde en bekend door zijn visserij en veerboot naar Vlissingen. Om Breskens heen zijn verschillende campings en vakantieparken. Ook kan men een appartement huren in Port Scaldis. Hotel Milliano is gelegen op de dijk en heeft een vrij uitzicht over de zee.

Cadzand-Bad

strandpaviljoen Cadzand-Bad
Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het ligt aan de Belgische grens. Cadzand-Bad telt 800 inwoners maar in de zomermaanden komt er een veelvoud aan mensen bij die op een van de campings, vakantieparken of hotels verblijven.

Nieuwvliet-Bad

gasten lopen door de zwarte polder in nieuwvliet bad
Nieuwvliet-Bad is een badplaats die tussen Breskens en Cadzand-Bad ligt. Bijzonder is de aanwezigheid van schorren -en slikkengebied ‘Verdronken Zwarte Polder‘. Bezoekers kunnen door het natuurgebied lopen als ze naar het strand gaan. In Nieuwvliet-Bad verblijven de meeste gasten op een vakantiepark of camping. Hotel Fletcher staat pal achter de zeedijk en is een populaire accommodatie bij de hotels.

Sluis

restaurants en winkelen in Sluis
Sluis ligt niet aan de kust maar is een van de meest populaire toeristenplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Er komen veel bezoekers uit Belgie. Sluis heeft iedere week koopzondag en in het vakantieseizoen is het er altijd gezellig druk. Er zijn veel restaurants, terrasjes, cafe’s en winkels.