Dansen op Walcheren

By | 27 november 2015

disco jo jo
Disco JoJo in Zoutelande (zie foto bovenaan) werd in 1984 geopend en is een disco die vooral gericht is op jonge tieners. De disco was vroeger een begrip op Walcheren en zat in de zomermaanden en weekenden altijd vol met stappers. Disco JoJo zit op een vertrouwde plek in het centrum bij de Langstraat.

Disco de Hooizolder

Discotheek de Hooizolder is de grootste discotheek van Zeeland. De disco ligt dichtbij Zoutelande tussen vakantiepark het Kustlicht en Westkapelle. Entree is 5€. In de zomermaanden is de Hooizolder elke avond open en is de tent afgeladen met toeristen. Een speciale discobus (€4 retour) rijdt over heel Walcheren en doet ook Zoutelande aan.

Disco & house in Vlissingen en Middelburg

Er zijn geen disco’s in Vlissingen en Middelburg; alleen een aantal nachtcafe’s. De discobus van Discotheek de Hooizolder vertrekt vanaf het Bellamypark in Vlissingen en rijdt vervolgens langs Middelburg. Er wordt in het Arsenaaltheater in Vlissingen een paar keer per jaar een discoparty georganiseerd. Minimumleeftijd is 21 jaar; entree is ongeveer €15. Ook is er een keer per jaar (Juli) het City of Dance festival in Middelburg.
Salsa dansen

In Oost-Souburg was er in cafe de Karolingenburcht doorgaans iedere maand een gezellige salsa party.Echter de dansschool is gestopt in mei 2018. In Goes is minimaal een keer per maand een salsa party met live muziek in cafe het Postkantoor op de Grote Markt in Goes. In de strandpaviljoens is ook regelmatig een salsa party (o.a in Boka Bizarro Beach in Vlissingen). De party’s zijn doorgaans gratis. Alleen als er iets speciaals is (kerstparty, workshop, bekende liveband) dan wordt een entree gevraagd.

Dansavond ballroom dansen
Er zijn twee dansscholen in Middelburg. De grootste is Van Eijkeren Dancemasters. De andere school is Bras Dansschool. Van Eijkeren houdt een paar keer per maand een dansavond voor leden. Niet-leden betalen een kleine bijdrage. In verschillende andere zalen worden ook regelmatig dansavonden gehouden. Een bekende plek in Middelburg is Ontmoetingscentrum Dauwendaele. De ingang is aan de achterzijde van het winkelcentrum. De zaal is behoorlijk groot. Elke maand is er live muziek; entree is 6€ voor niet-leden. In Vlissingen is er ook bijna iedere maand een dansavond in zaal Lammerenburcht (op het terrein van de speeltuin). In Oost-Souburg (gemeente Vlissingen) is een keer per maand een ballroom dansavond. Deze vindt plaats in sportzaal De Belt. Ook hier is live muziek met een entree van 6€ p.p. De dansavonden starten vanaf 20.00.