Veersepoort Middelburg

By | 8 december 2015

Veersepoort in Middelburg Noord

De Veersepoort is een Vinex nieuwbouw wijk in Middelburg Noord. De Veerseweg (N663) naar Veere loopt langs de wijk. Er staan veel twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en vrijstaande huizen die met garages aan elkaar geschakeld zijn. De huizen zijn gebouwd in een moderne stijl. Centraal in de wijk is een waterpartij. De Veersepoort is qua stijl een stuk anders dan woonwijk Mortiere die in een jaren dertig stijl is gebouwd. Volgens de planning zullen er 950 woningen in de Veersepoort gebouwd worden. De uitbreiding vond o.a plaats in het Prooijensepark I en Prooijensepark II. Op de website van de gemeente Middelburg is een gedetailleerd bestemmingsplan te lezen over Veersepoort.

Winkelcentrum
Aan de Nassaulaan ligt winkelcentrum de Veersche poort met o.a een Albert Heijn supermarkt (AH) en Mitra slijterij. De Medsen apotheek in het winkelcentrum is doordeweeks open tot 17.30 uur. Andere winkels zijn de Marskramer, Kruidvat, Haarstudio Veersche Poort, Primera, Van de Ven fashion en cafetaria Lammers.

Architect
Architect van de woonwijk is Herman Hertzberger. Hij is een nederlands architect die nationale en internationale prijzen heeft behaald.

villa's in de Veersepoort

huis te koop
Regelmatig zijn er woningen te koop in de Veersepoort. Funda had in de wijk 31 woningen te koop in december 2015. Het goedkoopste huis op dat moment was een appartement aan het water met 2 slaapkamers aan de Watersniphof met een verkoopprijs tussen €184.000. De meeste woningen hebben een prijskaartje tussen de 225.000 – 400.000 euro. Het duurst was een villa die een vraagprijs had van 1.4 miljoen euro.

Middelburg

Mortiere WoonboulevardMiddelburg hotelsKunst in MiddelburgRijksmonumenten Middelburgwinkelen in Middelburg
Geef een reactie