Hofplein Middelburg

By | 8 december 2015

Hofplein Middelburg

Hofplein Middelburg

Het Hofplein is de straat tussen de Wagenaarstraat en de Lange Noordstraat. Het is een korte straat van 100 meter lengte. Aan het Hofplein zitten het Zeeuws Archief en de Hofpleinkerk. Er zijn 5 rijksmonumenten. Het is ongeveer 400 meter naar de Markt.

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is gehuisvest in het historische Van de Perrehuis. In de nieuwbouw van het archief is de studiezaal en het archiefcafe. Hier kunnen bezoekers onderzoek doen naar hen (Zeeuwse) stamboom. In het monumentale archiefgebouw zijn kantoren gevestigd en de restauratiedienst.

Hofpleinkerk

Hofpleinkerk in Middelburg
De oorspronkelijke kerk aan het Hofplein heette St. Pieterskerk en werd in de 14e eeuw gesticht. De kerk raakte in verval en werd in 1834 gesloopt. Er werd naderhand 1n 1892 nog een kerk gebouwd maar ook deze kerk werd gesloopt. De huidige kerk die er nu staat dateert van 1930 en valt onder de Protestantse Gemeente. De Hofpleinkerk staat tegenover het Zeeuws Archief. Iedere zondagochtend is er een kerkdienst om 9.30 uur. De kerkdiensten kunnen naderhand online geluisterd worden op de website van de kerk. Tijdens de diensten kunnen kleine kinderen in de creche verblijven. Voor kinderen op de basisschool zijn er kindernevendiensten.

Lange Noordstraat

Op de hoek van Hofplein – Lange Noordstraat ligt de Doopsgezinde Kerk.

Middelburg

Middelburg hotelsKunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgKerken Middelburg, Winterstad MiddelburgCity of Dance MiddelburgGeef een reactie