Leeuwentrap Vlissingen

By | 23 december 2015

leeuwentrap vlissingen

Leeuwentrap Vlissingen

De Leeuwentrap is een grote betonnen trap die toegang verleent aan het Badstrand in Vlissingen. De oorspronkelijke trap was gebouwd in 1907 maar door de uitvoering van een dijkverzwaring in 1976 is de trap herbouwd. Twee leeuwen flankeren de trap aan weerszijden. Onderaan de trap is een onbewaakte fietsenstalling die veel gebruikt wordt in de zomermaanden en bij festiviteiten op de boulevard.

leeuwentrap in vlissingen
Ligging & Hotel Piccard
De Leeuwentrap ligt aan de Badhuisstraat/Burgemeester Woelderenlaan achter woontoren de Sardijntoren en appartementengebouw Strandveste. Als men rechtdoor loopt (op de kleine foto) is het 10-15 minuten wandelen naar het Scheldeplein waar het centrum van Vlissingen begint. Het 4-sterren Hotel Piccard ligt op 200 meter afstand van de Leeuwentrap. Gasten van Hotel Piccard zijn via de trap binnen een paar minuten wandelen op het strand. Mocht het een dagje slecht weer zijn: het hotel beschikt over een binnenzwembad.

parkeren
Bovenaan de Leeuwentrap is een flinke parkeerplaats op 200 meter (op de achterkant van de boulevard aan de Kenau Hasselaarstraat). Afstand van de parkeerplaats naar de entree van de bioscoop CineCity is ongeveer 300 meter.

Appartementen in Vlissingen

– Strandveste
– Sardijntoren
– Gulden Stroom
De Nolle
Deurloo
– Ganuenta
– Nehalennia

Belvedere
Residence Plaza
Residence Admiraal Tromp
Westpoort
Residence Maritime

Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementenGeef een antwoord