Oude Veerseweg Middelburg

parkeerterrein oude veerseweg middelburg

Gratis parkeren 2024
Het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg in Middelburg ligt op bedrijventerrein Ramsburg. Het is dichtbij het Kanaal van Walcheren en de jachthaven. De plek heeft weinig uitstraling maar men mag er gratis parkeren. Voor campers is een aparte strook parkeerplaatsen. De bezoekers weten het plein goed te vinden. Het normale parkeertarief in het centrum is 2,90 euro per uur en een dagkaart kost 14,50 euro.

Locatie
De Oude Veerseweg is een lange straat die tot ver buiten Middelburg loopt. Het parkeerterrein echter ligt in de buurt van het centrum. Naar de Rouaansekaai en historische Spijkerbrug is 500 meter en naar Dam is 700 meter. Naar hartje Middelburg (Markt) is ongeveer 1200 meter.

Campers
campers op de Oude Veerseweg
Het parkeerterrein is vooral bekend bij campers omdat op het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg gratis geparkeerd mocht worden en overnacht. Echter nu de stadscamping van Middelburg weer open is mogen campers per 1 januari 2018 niet meer gratis overnachten. Degenen die dit toch doen riskeren een bekeuring. Campers mogen overdag nog wel parkeren van 9.00 – 21.00 uur. Er is een aparte strook voor ongeveer 12 campers. Meer camperplaatsen zijn op parkeerterrein het Hof van Tange dat dichterbij het centrum ligt maar niet gratis is.

slim laadplein Middelburg - 3 Fase opladen
Slim laadplein elektrische auto
Op het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg stond al een laadpaal voor elektrische auto’s. Sinds juli 2021 is er een slim laadplein bijgekomen. Zes laadpalen (12 oplaadpunten in totaal) waaronder een 3-fase laadpaal zorgen voor een flinke impuls in het Middelburgse netwerk. Bij de 3-fase laadpaal kan men drie keer sneller opladen dan bij een standaard paal. Op het slimme laadplein geldt een connectietarief. Hoe langer je auto staat, hoe meer je betaalt. Dit om te voorkomen dat een parkeerplaats onnodig lang bezet blijft. Via een app kun je je in de wachtrij plaatsen en zelfs chatten met andere gebruikers van het slimme laadplein. Een slim algoritme kan de laadsnelheid bepalen zodat je het goedkoopste (groene) tarief hebt.

3-fase laadpaal Middelburg
Er staat een 3-fase laadpaal – 10-22 kW.

Oplaadpunten Zeeland elektrische auto

Snellader Middelburg – Tesla laadstation (50-250 kW)
Laadpaal bij verpleeghuis Willibrord (100 meter van stadhuis op de markt)
Hof van Tange (parkeerterrein in centrum, Allego 11 kW)
Rotterdamsekaai (in centrum, Allego 11 kW)
Damplein (naast de abdij, Allego 11 kW)
Rouaansekaai 127 (bij Spijkerbrug/jachthaven, Allego 11 kW)
Hotels met laadpaal elektrische auto