Hotel de Timmerfabriek en Dokwerker Vlissingen

Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen

De Timmerfabriek in Vlissingen was in het verleden onderdeel van scheepswerf de Schelde. De gerestaureerde loods wordt thans omgebouwd tot een luxe 4-sterren hotel met 68 kamers en suites. Op de begane grond komt een restaurant met terras en een bar. Hotel de Timmerfabriek ligt aan de waterkant en kijkt uit over het Kanaal door Walcheren. Voor het hotel ligt het nieuwe Timmerplein. Volgens de planning wordt het gebouw rondom Pasen 2022 opgeleverd.

Timmerplein en Albionkade

Albionkade Vlissingen bij Hotel Timmerfabriek
De wandelpromenade (Albionkade) verbindt het Timmerplein met de Koningsbrug. Aan deze kade wordt straks ook de nieuwe Zeelandtoren gebouwd. Op het moment gaan ook fietsers over de nieuwe kade. Het is onbekend of er later een fietspad op komt. Schuin tegenover de Albionkade zijn de superjachten van scheepswerf Amels te zien.

C-Dock

C-Dock Vlissingen in aanbouw in maart 2022
Naast Hotel de Timmerfabriek komt het C-Dock te liggen. Dit gebouw van 7 verdiepingen zal bestaan uit 19 luxe appartementen, 4 penthouses en 2 top-penthouses. De verkoopstatus van C-Dock is dat alles verkocht is. De Zeelandtoren ligt later naast het C-Dock en de Koningsbrug.

Dokwerker

Dokwerker Vlissingen in aanbouw maart 2022
Achter Hotel de Timmerfabriek ligt straks het gebouw van de Dokwerker. De straat ernaast (tussen Willem Ruysstraat en Koningsweg) heet eveneens Dokwerker. In het nieuwe gebouw wordt een appartementenhotel gerealiseerd met 58 hotelappartementen. Doelgroep is short stay en mid-long stay. Eten en drinken kan in Hotel de Timmerfabriek want beide gebouwen worden door het zelfde bedrijf geƫxploiteerd.

B-Lofts

B-Lofts is een gebouw met 36 koopappartementen dat naast de Dokwerker komt te leggen. Het uitzicht op het kanaal zal beperkt zijn want C-Dock, Hotel de Timmerfabriek en de Zeelandtoren liggen straks voor B-Lofts.

Vlissingen Scheldekwartier

Scheldekwartier
Bestevaer (stadshuizen en appartementen)
Dok van Perry (historisch droogdok)
Dokhaven (hier werden destijds de schepen te water gelaten)
Ketelmakerij (koopwoningen en appartementen naast Machinefabriek)
Broederband, de Vesting en de Hofjes
Kop van het Dok (huur- en koopappartementen senioren)