Afvallen met shakes

shakes

Afslanken met shakes

Over afvallen en dieet zijn al duizenden boeken geschreven. Een effectieve manier van snel afvallen is het gebruik van shakes. Deze drankjes hebben een hoge voedingswaarde maar bevatten geen vetten. Ze onderdrukken het hongergevoel dat ontstaat bij het volgen van een dieet. Afslank shakes zijn daarom ideaal als je snel een paar kilo wilt kwijtraken voor de feestdagen of de vakantie . Een bekend merk is Modifast. Hun shakes zijn te koop in de supermarkt en plaatselijke drogisterij. Een paar andere merken schijnen echter beter te scoren qua resultaat.

Gezonde smoothie maken
Op vakantie in Zeeland is het natuurlijk heerlijk om een gezonde smoothie te drinken. Door gezonde drankjes te nuttigen voorkom je dat je aankomt. Zelf een shake maken is eenvoudig. Je hebt hiervoor een zakje eiwitpoeder nodig, yoghurt, melk en fruit. Wil je liever geen eiwitpoeder meenemen op vakantie dan kun je ook magere kwark gebruiken als basis voor je zelfgemaakte shake. Wist je dat er in Zeeland ook smoothie workshops zijn? In kleine groepjes leer je in 90 minuten om verschillende smoothies te maken. Aanmelding voor de smoothie workshop is op de website van de VVV.
Gezond eten
Het is een open deur intrappen maar het beste dieet is gezond eten op regelmatige tijden. Door drie keer per dag te eten blijft de verbranding van calorieën op peil en is het hongergevoel het minst. Er is veel winst te halen als snacks , limonade, en vruchtensappen uit een pak tot een minimum worden beperkt. Ook alcohol bevat veel calorieen. Een glas wijn is goed voor 100 calorieën. Door gezond eten is de kans op het jojo effect een stuk kleiner. Tevens zal de conditie van het lichaam merkbaar verbeteren. Een voedingsdagboekje is best een handige hulp. Het maakt je meer bewust van je voedingspatroon.

Warmtecabine
Sinds een aantal jaar wordt ook de warmtecabine ingezet om af te vallen. Deelnemers liggen in een doorzichtige cabine met infraroodlicht en doen sportoefeningen. De temperatuur in de cabine loopt op tot wel 60 graden. In Zeeland zijn verschillende afslankstudio’s die werken met warmtecabines. Een losse behandeling van 30 minuten in Middelburg of Vlissingen kost rond de 22 euro.

Overgewicht berekenen met BMI
Overgewicht is in de loop van de jaren een steeds groter probleem geworden. Het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu heeft becijferd dat bijna de helft van de Nederlanders (49.2%) te kampen heeft met overgewicht. Hoe weet je nu of je overgewicht hebt? Met een eenvoudige berekening kun je dit nagaan. Deze berekening wordt ook wel de Body Mass Index (BMI) genoemd. Je gewicht deel je door je lichaamslengte in meter in het kwadraat. Bij een normaal gewicht zal de BMI tussen de 18.5 – 24.9 liggen. Van overgewicht is sprake als het getal tussen de 25 – 29.9 ligt. We spreken van obesitas bij een waarde van 30 en hoger.
tags: afvallen met shakes, smoothie, zorgverzekering vergelijken, fitness Vlissingen Middelburg, bibliotheek Vlissingen, huidziekte psoriasis behandeling, Vlissingen ziekenhuis, ouderenzorg Vlissingen