Orsted Vlissingen

Orsted Vlissingen
Ørsted Wind Power Netherlands is sinds januari 2020 gevestigd aan de Westerhavenweg in Vlissingen. De basis van Ørsted (voorheen DONG Energy) verzorgt het onderhoud voor het windpark Borssele I + II dat 22 km uit de kust van Walcheren ligt. Het windmolenpark heeft een oppervlakte van 344 km2 en er komen 173 windmolens op te staan. Op de kavels III + IV komen windmolens van Blauwwind. Dit is een consortium van Shell, Van Oord, Eneco en Mitsubishi.

Subsidie windenergie
Ørsted won in 2016 een veiling van de Nederlandse overheid om windenergie te leveren vanaf Borssele I + II. Ørsted bracht destijds het laagste bod uit en ontvangt 7,27 eurocent subsidie per kWh van de overheid. Na 15 jaar zal de subsidie stoppen en wordt de marktprijs betaald. De subsidies op windenergie worden steeds lager. Er worden in het buitenland soms al projecten aangenomen waarbij geen subsidie meer wordt verleend.

Giant 7 Vlissingen
De Giant 7 ligt in de Buitenhaven naast het kantoor van Ørsted. Op 100 meter ligt de ferry terminal van de veerboot naar Breskens.

Duurzaam Zeeland

Proef Zon op de dijk – zonnepanelen
Windmolens Vlissingen Ritthem
Tien Torens Zoutelande duurzaam hotel in de duinen
Duurzame strandwachtpost in Dishoek
Duurzaam wonen op Claverveld, Vlissingen
Oosterscheldekering
Energie vergelijken