Lange Noordstraat Middelburg

By | 5 december 2015

lange noordstraat middelburg

Lange Noordstraat Middelburg

De Lange Noordstraat start vanaf het oude stadhuis op de Markt en gaat ter hoogte van de Hofplein over in de Korte Noordstraat. De lange Noordstraat heeft 35 panden die in het Monumentenregister staan vermeld. Het gedeelte van de Lange Noordstraat bij het stadhuis is ongeveer 100 meter lang. Hier zitten op de benedenverdiepingen een aantal uitzendbureau’s, restaurants en een winkel.

Sint Willibrord

Schuin tegenover het stadhuis is Verpleeghuis Sint Willibrord. Er zijn 39 appartementen voor mensen die lichamelijke klachten hebben. De appartementen hebben een zit-/slaapkamer waarin een keukentje is. Bewoners mogen een huisdier meenemen als ze naar het verpleeghuis verhuizen Voorwaarde is dat ze er zelf voor kunnen zorgen en het dier geen overlast veroorzaakt. In Sint Willibrord worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals gymnastiek, yoga, zingen en sjoelen. Ook is er een wellness- en ontspanningsruimte. Bewoners kunnen hulp krijgen in de huishouding. In Sint Willibrord wonen tevens psychogeriatrische bewoners. Ze wonen in groepjes van 7-8 personen. Iedere bewoners heeft zijn eigen zit-/slaapkamer maar er is ook een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Anderen voorzieningen in het verpleeghuis zijn de binnentuin, fysiotherapie en een kleine supermarkt.

studentensocieteit

Verderop zijn twee grote historische panden tegenover elkaar. Het ene is het voormalig postkantoor van Middelburg welke in 2010 gesloten werd. In 2012 werd de ruimte verhuurd aan de studentensocieteit van het Roosevelt College. In het pand is een studentenbar. Veel bewoners in de Lange Noordstraat zagen dit niet zitten en tekenden bezwaar aan. Uiteindelijk werd besloten dat de studentenbar twee avonden per week (dinsdag en donderdag) tot 02.00 uur open mocht zijn.

Het Groote Huis

Tegenover het oude postkantoor is monumentenpand Het Groote Huis: Dit pand heeft 6 appartementen ( 2 per verdieping). Een appartement op de begane grond van Het Groote Huis stond eind 2015 te koop voor 579.000 euro. Het heeft 4 kamers en is zeer luxueus uitgevoerd.

Lange Noordstraat, Middelburg, verpleeghuis, Sint Willibrord, studenten, Roosevelt College, Middelburg hotelsKunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgKerken Middelburg, Winterstad MiddelburgCity of Dance Middelburg

Geef een reactie