Koudekerke

molen van Koudekerke in Zeeland
Koudekerke is met 3500 inwoners het grootste dorp in de gemeente Veere. Het ligt niet ver van Vlissingen en Middelburg. De afstand naar de kust is 2,5 km en naar Dishoek is ongeveer 3 km.

Koudekerke hotels

strandhotel Golden Tulip in Westduin
Het 4-sterren Golden Tulip Westduin Strandhotel ligt net buiten Koudekerke direct aan de voet van de duinen en het Noordzee strand. Het hotel heeft 114 kamers in verschillende types: standaard, Deluxe, junior suites en familiekamers. De kamers beschikken over balkon of terras, Nespresso-apparaat, LCD-televisie met 52 stations, gratis Wifi, koelkastje en een kluisje. Iets verderop aan de duinen ligt het dorp Dishoek waar ook enkele accommodaties zijn waaronder Hotel de Wijde Landen en vakantiehuisjes Hof aan Zee.

4-sterren Hotel Zeeuws Licht in Dishoek

Op een paar honderd meter van de duinen ligt het 4-sterren Hotel Zeeuws Licht dat in 2021 werd geopend. Het hotel bestaat uit 3 gebouwen en gasten kunnen er luxe kamers, suites en appartementen boeken.

Restaurants
In het centrum van het dorp zitten enkele restaurants dicht bij elkaar. Er zijn twee Chinese restaurants: Aziatisch Wok- en Specialiteiten Restaurant Oriental Garden en de Wok van Walcheren. Honderd meter verder is Restaurant & Bistro La Bonne Auberge. De verschillende strandpaviljoens serveren lunch of een diner.

Campings
– camping Duinzicht
– minicamping de Kiekendief
– minicamping Wielemaker
– minicamping de lachende loods
– minicamping de Broodkist
– minicamping Zuiderhoeve
– camping Broedershoek

Trein & bus
Er is een treinstation in Middelburg (5km) en een in Vlissingen. Met de bus duurt het 10-12 minuten van Koudekerke naar Middelburg treinstation.
– Lijn 53: Middelburg – Domburg
– Lijn 56: Middelburg – Vlissingen