City of Dance 2023

By | 18 juli 2023

City of Dance 2023
Het festival City of Dance 2023 in Middelburg vond plaats van 14 juli t/m 16 juli en is een van de drukste evenementen in Zeeland. Er zijn verschillende podia en er treden tientallen artiesten op.

Free Friday

optreden op City of Dance Middelburg
Op vrijdag is het Free Friday en dan gaan wij altijd even langs. Op Free Friday zie je veel gezinnen met (kleine) kinderen en senioren. Helaas konden we dit jaar maar tot 18.00 uur blijven en dan moet het festival nog op gang komen. De sluitingstijd op vrijdag was 23.00 uur met optredens van het de DJ’s Team Peach, Thomas & Thomas en DJ Biggi.

Zaterdag & zondag

De belangrijkste artiesten van het festival spelen op zaterdag en zondag waar je wel een ticket voor moet kopen. Een standaard ticket voor het hele weekend kostte 60 euro. Op de mainstage traden op zaterdag op: Bizzey, Partysquad, Emma Heesters, Biggi & Eltn Jonathan en La Fuente. Ook was er een vuurwerkshow op zaterdagavond. Op zondag waren de belangrijkste artiesten op het hoofdpodium Poke, Stuk, Mr. Belt & Wezol en Dansado en de Feestmeester. De andere podia waren Hardstyle (op zaterdag), Freestyle (zondag), Fijn, Theatro.

foodcourt City of Dance
De foodcourt met er omheen de foodtrucks, bars en op de achtergrond de gele tent van de silent disco. Vijf munten kostte 18 euro, je kon geen munten los kopen. De munten kon je bij een kassa of uit automaten kopen. Een bakje nasi met saté was 3,5 muntje, een bakje friet 1,5 muntje en een pizza punt was 1 muntje. Een biertje was 1 muntje en een bier XL 2 munten. Bij de entree kreeg elke bezoeker bij binnenkomst een muntje voor een drinkbeker.

Techno

techno op city of dance Middelburg in 2023
De hardstyle artiesten die optraden op zaterdag: Killa-b, Inpulsa, Galatixx, Aversion, Rejecta, Vertile, Bloodlust, Mish, Miss K8 en tot slot Unproven & Lara. Het podium was op vrijdag(middag) gesloten.

Locatie

Het festival ligt aan de Oude Veerseweg op een stuk landbouwgrond buiten de stad. Het gratis parkeerterrein is die periode niet gratis, het kost dan 10 euro per dag om je auto te stallen. Vanaf het terrein is het 10-15 minuten lopen naar het festival. Naast de parking is ook een flinke fietsenstalling. Beveiliging houdt er een oogje in het zeil want alle bezoekers mogen alleen lopend naar het festivalterrein en niet fietsend. Vanaf het treinstation Middelburg is het 2,7 km lopen.

Evenementen

City of Dance 2015
Streetparade City of Dance 2017
City of Dance 2019