Kermis Vlissingen 2023

By | 17 juli 2023

Kermis Vlissingen 2023

Weer terug op Bellamypark

De kermis Vlissingen 2023 is afgelopen week van start gegaan op vrijdag 14 juli! Het evenement duurt ruim een week t/m zondag 23 juli en er zijn 31 attracties. Net als festival Onderstroom is de kermis weer verhuisd naar zijn vertrouwde plek op het Bellamypark, Nieuwendijk en Zeilmarkt. De kermis Vlissingen 2022 werd verleden jaar voor het eerst gehouden rondom de Dokhaven. Hoewel dit geen slechte plek was miste je toch de sfeer van de terrasjes, restaurants en de kleurige omgeving. Op het Bellamypark staan dit jaar 6 attracties: de glijbaan, Swing Bob, kamelenrace, minicars, Powerwave en de Breakdance.

Ruyterplein & Beursplein

Voor de loodsbotenhaven staat een gebakskraam en trampoline en ernaast een poffertjeskraam, suikerspin en Lucky Duck.

Nieuwendijk

kermis op de Nieuwendijk in Vlissingen
De meeste attracties staan op de Nieuwendijk. Bij deze kramen kan je voornamelijk prijzen winnen. Op de Nieuwendijk staat ook een hoge zweefmolen die tot wel 40 meter hoog kan.

Zeilmarkt

reuzenrad op kermis Vlissingen 2023
Een reuzenrad is te vinden op de Zeilmarkt naast het voormalige Arsenaal. Naast het reuzenrad staat een draaimolen en een midiscooter. Andere attracties op de Zeilmarkt zijn de Big One, de Rups, Adventure Ride en Safari Trip. Er zijn geen botsauto’s op de kermis.

Vuurwerk

Traditioneel wordt het vuurwerk afgestoken op donderdagavond om 22.30 uur. Dit keer als vanouds vanaf een ponton op de Westerschelde. Op de dijk bij de Oranjemolen heb je een prima uitzicht op het vuurwerk.

Openingstijden

De openingstijden zijn van 13.00 tot 24.00 uur. Donderdagavond 20 juli is het vuurwerk en de kermis is dan een uur langer open. Op zondag 23 juli begint de kermis om 14.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Verkeer & Parkeren

Het verkeer kan op het Bellamypark langs de kermis rijden naar de oprit boulevard (bij Michiel de Ruyter). De Nieuwendijk is wel afgesloten voor verkeer. Dichtbij parkeren kan in parkeergarage De Fonteyne die 24 uur per dag open is.

Evenementen

Zeeland evenementen 2023
Bevrijdingsfestival Zeeland 2023
Domburg Living Statue Festival 2023
Havendag Vlissingen 2023
City of Dance 2019